Jak na Pana Roberta, to straszne kocopoły opowiada w tym filmie - pomijając gusta, brykiet to jest mistrzostwo świata, bo żarzy się równomiernie i długo, a węgiel drzewny spala się bardzo gorąco i szybko i trzeba ciągle dosypywać i kontrolować jego poziom. Rozumiem ewentualne uprzedzenie do brykietu millennialsów, którym nie chce się poczekać 5 minut na to, żeby się porządnie rozpalił ( ͡°͜ʖ͡°)
@Ranger Tu się chyba rozchodzi o to czym, według Makłowicza, ten brykiet jest klejony. I niestety powtarza mity na ten temat, bo używa się w tym celu zwyczajnej skrobii ziemniaczanej, a nie butaprenu, mamuta, wikolu czy łez słowackich dzieci.
Fajnie poznać czyjeś zdanie ale zawsze warto mieć swoje. Uwielbiam kukurydze na pizzy, keczup czy w ogóle jakiś sos na typowej polskiej chamskiej pizzy tak, na włoskiej cieniutkiej nie. Lubię pić łychę bo po łyski nie mam takiego kaca jak po wódce czy piwach, natomiast picie czystej łychy to nie jest dla mnie przyjemność więc dodaję cole.
Swoją drogą to ciekawe, że wystarczy powiedzieć, że nie lubi się disco polo i od razu człowieka szufladkuje się jako kogoś bystrzejszego, inteligentniejszego i na poziomie. A wcale tak nie musi być, a nawet często nie jest.
Whiskey z reguły smakuje jak gówno, cola i lód pozwalają zabić ten smak. Jasne, pewnie mam sięgać na wyższą półkę, tamte smakują inaczej... ale po co? Mam wybulić mnóstwo pieniędzy na produkty tylko po to, by nie smakował jak kupa? Nie no, super motywacja. Dziękuję, wolę naleweczkę czy wódkę. Ananasa może nie ma we Włoszech, ale pizza którą jem w Polsce też nie jest z Włoch. Trzymanie się tak sztywnych ram cofa
@edek-ecki: To co ty nie byłeś nigdy w dobrej włoskiej knajpie, że jest to dla ciebie jakaś abstrakcja iż takie istnieją i mają w nich produkty z importu?
XD Powiedz Chińczykowi, że jemy pierogi z jagodami i śmietaną to oczy zrobi jak 5 Juanów (pierogi dotarły do PL w XV wieku z Chin właśnie). Także co to za argument z tym whisky, że faceci w miniówkach tak piją albo, ze we Włoszech nie rosną ananasy XD
- ananas / kukurydza na pizzy i szkalowanie innej pizzy niż ta typowo włoska - sam jestem fanem pizzy w stylu neapolitańskim, ale istnieją inne, w tym pan pizza albo pizza w stylu chicagowskim. Twierdzenie, że jeśli pizza to tylko w oryginalnym stylu to pewien snobizm. Tak samo nie używanie pewnych składników - ananas mi średnio podchodzi (chociaż bardziej niż np. pomidor), natomiast kukurydza ma fajny, słodki smak
@shiverr: ja za studenta wybierałam pizzę na grubym z wieloma składnikami. Obecnie tylko caprese na cienkim z dodatkiem pomidorów oliwek i bazylii. Gust się zmienia a dobra jakościowo pizza to zdrowie
Komentarze (228)
najlepsze
Nie wiem jak mozna hejtowac hawajska
Ananasa może nie ma we Włoszech, ale pizza którą jem w Polsce też nie jest z Włoch. Trzymanie się tak sztywnych ram cofa
Typowy kompleks niższości.
- ananas / kukurydza na pizzy i szkalowanie innej pizzy niż ta typowo włoska - sam jestem fanem pizzy w stylu neapolitańskim, ale istnieją inne, w tym pan pizza albo pizza w stylu chicagowskim. Twierdzenie, że jeśli pizza to tylko w oryginalnym stylu to pewien snobizm. Tak samo nie używanie pewnych składników - ananas mi średnio podchodzi (chociaż bardziej niż np. pomidor), natomiast kukurydza ma fajny, słodki smak