Naukowiec przestrzega przed bezkrytycznym wprowadzaniem owadów do diety
Nie znamy jeszcze odpowiedzi na pytania, jak organizm Europejczyków będzie reagował na substancje zawarte w owadach jadalnych - uważa prof. Dominika Matuszek, kierownik Katedry Inżynierii Biosystemów i Procesów Chemicznych Politechniki Opolskiej.
Qtasus2Wielgus z- #
- #
- #
- 150
Komentarze (150)
najlepsze
Pomijając oczywiście ich ogólne zanieczyszczenie, podobnie jak u łososi czy innych ryb.
Z owadami to samo. Niech sobie w sklepie będą, jak kto będzie chciał spróbować i mu nie zaszkodzi to niech sobie je.
Krewetki,
https://www.facebook.com/100002157357329/posts/pfbid02w2EUxvRXGGdKQfSY12WxqKrZGjJmEvLZpQ3QsmhCRuvey8GKdPmCpz7bEhbZpvXDl/?d=n
@mazaken: Nie żeby co, ale trupy to miały być przez kolejne fale okropnego wirusa. Drugie Bergamo, śmierć babci et cetera. O tym jakoś wygodnie nie wspominasz. Nie wspominasz również o przymuszaniu do "bezwzględnie koniecznych" boosterków bo inaczej drugie Bergamo
Z owadami podobnie... Dieta składająca się z Harnasi, fajków i innego najtańszego gUwna, ale to owady są zagrożeniem.
@zimnylehc: