Naostrz nóż jak japoński szef kuchni
Mój niebieski myśli, że jest młody i że zostanie jutuberem. Mimo wszystko polecam to wideo, jeśli lubicie mieć w kuchni ostre noże.
magdula z- #
- #
- #
- #
- 115
Mój niebieski myśli, że jest młody i że zostanie jutuberem. Mimo wszystko polecam to wideo, jeśli lubicie mieć w kuchni ostre noże.
magdula z
Komentarze (115)
najlepsze
Właśnie ta kucharka nauczyła
Mam noże z ekskrementostali. Przejade pare razy po ikea skarande i już trzeba uważać, bo byle dotknięcie sunące to ucięta skóra. Na ile czasu starcza takie ostrzenie dobrego twardego noża?Użytkowanie to codziennie troche mięsa oddzielonego od kości i w sumie tyle.
Pociągniesz parę razy i noż jest ostry jak brzytwa.
#!$%@? się z kamieniem jest dla tepakow, już lepiej kupić nowy, naostrzony noz w sklepie...
Sama stalka z tego co kojarzę nadaje się przede wszystkim do prostowania wygiętej krawędzi, ale nie ostrzy tak dobrze jak kamienie.
Z tego co kojarzę OUTDOORS55 ma całkiem sporo analiz ostrzenia, a tutaj analizuje co stalka robi https://www.youtube.com/watch?v=Y4ReQ83CZOQ
Są też minusy takich poradników. Zdążyłem się już z żoną pokłócić, bo powiedziałem jej że nie możemy używać tej naszej marmurowej deski do krojenia, która leży na blacie od trzech lat. Żona mi na to, że cała rodzina oprócz mnie wie od dawna, że zabroniła kroić na niej cokolwiek, bo ciężko
Japoński nóż :O
@magdula:
W tej bejzbolówce wygląda trochę jak dresik zagnany do obierania ziemniaków w barze w Mielnie.
Czerwone, jak najbardziej, ale raczej coś takiego:
https://www.etsy.com/listing/1385617491/british-army-food-handlers-chef-hat-red
Tematyczne, klimatyczne, a wtajemniczeni wiedzą o co biega.
Dostępne również na znanym portalu na "a" pod nazwą "Czapka szefa kuchnii Armii Brytyjskiej".
@paliwoda: ty jesteś jakiś upośledzony umysłowo? Ząbkowe jest do pieczywa i zda egzamin lepiej tępy ząbkowy nóż niż brzytwa.