Wpis z mikrobloga

Mircy przy robieniu zielonego sosu jalapeno dałem za dużo octu winnego. Kurde myślałem, że 1/3 szklanki będzie ok. Sam nie wiem co mnie podkusiło żeby wlać wszystko na raz. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Tym bardziej, że nie lubię octowych sosów :/

No nic. W tej chwili oprócz tego że pali rurę to się go jeść nie da. Może go jeszcze odratuję... zobaczymy....
Tylko papryczek szkoda :(
#chili #chilihead #goomowesosy #gotujzwykopem
  • 19
@goomowy: Też w zeszłym roku robiłem z jakiegoś takiego przepisu i też wyszło octowe gówno. Co najwyżej można dodawać jako wzmacniacz do con carne, albo bbq.
@franaa: Ja staram się robić raczej nie z przepisów a na "czuja" lub "smaka" ;) Ewentualnie inspiruję się kilkoma przepisami i wybieram co najlepsze. Ten wyżej dałem jako przykład, że typ wali prawie szklankę octu i że niby pychota. Bleh... kwaśne i gorzkie gówno :/
@rozowy_dzban: #rozdajo zrobię, tylko raczej nie z tym sosem :) Skubaniec jest bardzo niesmaczny jak dla mnie :/ Do rozdawania to jakiś pyszny wybiorę :)
Nie chcę jakiegoś mirka bądź mirkówny zniechęcić do ostrego żarcia jakimś kwasem.
W sumie to zastanawiam się czy przepis na to wrzucać w ogóle ;)