Wpis z mikrobloga

@Radeg90 mogłabym. W wielkim skrócie, przekopiuję: spożycie produktów o wysokim indeksie glikemicznym (np. skrobi) powoduje gwałtowny wzrost stężenia glukozy we krwi– zjawisko to pobudza komórki β trzustki do wydzielania nadmiernych ilości insuliny. Taki nagły wzrost poziomu insuliny stanowi bodziec stymulujący magazynowanie składników energetycznych, w tym glukozy i trójglicerydów, przez tkanki wrażliwe na insulinę (również tkankę tłuszczową).
@perrymaniak dostępne jedynie w Almie, to produkt ich własnej marki
@LuckyKillah: O rany, najmocniej przepraszam za to, że nie zauważyłem paska.

Dziękuję za odpowiedź. A czy każda skrobia się wchłania i czy każda mąka ma tę samą skrobię tak samo wchłanianą? Kiedyś robiłem przepis z daniem "mochi" i tam trzeba było masę z kleistej mąki ryżowej wylać na surową skrobię kukurydzianą lub ziemniaczaną, obtoczyć w niej, a później rozpłaszczyć, pokroić, dodać słodki farsz do każdego kwadracika do środka i pozamykać je