Wpis z mikrobloga

Gulasz warzywny

Potrzebne będą:
- pół papryki chili,
- kilka ziaren kolendry,
- kmin rzymski,
- ząbek czosnku,
- papryka wędzona w proszku,
- olej rzepakowy,
- sól.
Wszystko ucieramy w moździerzu i podsmażamy na rozgrzanym woku.
Następnie kroimy:
- cebulę,
- paprykę,
- pieczarki,
- bakłażana,
- oliwki,
- natka pietruszki.
W tej kolejności (oczywiście nie jedno po drugim :)) smażymy na woku. Pod koniec dodajemy passatę pomidorowa lub pomidory z puszki.
Ugotowałam do tego kaszę jaglaną, którą później podsmażyłam z czosnkiem. Dodatkowo ser feta i szczypiorek.

#gotujzwykopem #jedzzwykopem #wegetarianizm
Pobierz
źródło: comment_gqJmwvNNGugH2Cli8hvGcp1vDjI7iYm1.jpg
  • 8