Aktywne Wpisy
cordianss +306
Porada ode mnie dla wszystkich wchodzących do branży - skończcie studia. Wykopki to prymitywy, które będą wam mówić, że studia nie są do niczego potrzebne, ale to kłamstwo.
Po pierwsze, na studiach zdobędziecie wiedzę, której nigdy sami byście nie tknęli, a znacznie poszerzy ona wasze horyzonty. Algorytmy, struktury danych, assembler i to jak poszczególne instrukcje są zaimplementowane, sygnały/kodowanie, bebechy systemów operacyjnych, sieci itd. Pokażcie mi samouka, który rozumie te wszystkie rzeczy.
Zaraz
Po pierwsze, na studiach zdobędziecie wiedzę, której nigdy sami byście nie tknęli, a znacznie poszerzy ona wasze horyzonty. Algorytmy, struktury danych, assembler i to jak poszczególne instrukcje są zaimplementowane, sygnały/kodowanie, bebechy systemów operacyjnych, sieci itd. Pokażcie mi samouka, który rozumie te wszystkie rzeczy.
Zaraz
Ernando +7
Bez termometru kucharskiego możemy określić stopień wysmażenia mięsa na podstawie jego miękkości i sprężystości…
Blue - (stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe i letnie). To wysmażenie można wykonać tylko na patelni, podsmażając steka dwa/trzy razy i w przerwach odstawiając go w ciepłe miejsce, by białko się nie ścinało, a mięso nabierało temperatury.
Rare (stek krwisty) – mięso czerwone w środku z rozpoczętym procesem ścinania białka, czerwone „krwiste osocze”. Temperatura w środku ok. 42/46 st.
Medium (średnio wysmażony) – Temperatura w środku 56-62 st. C. Na zewnątrz stek jest rumiany i brązowy, sam środek pozostaje czerwony, reszta jest różowa. Osocze po naciśnięciu jest juz brunatnawe.
Well done (stek mocno wysmażony) – mięso brunatne – bez śladu osocza – temperatura powyżej 75 st. C.
#gotujzwykopem #stejk
Pomyśl sobie o bogaczach.. muszą jeść te kawiory, krewetki, zapijać winem wytrawnym.. a co gdy nie lubią?
A Ty nie musisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)