Wpis z mikrobloga

18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@el_flaco: mój rosołek tez bez kostek, a żeby był esencjonalny, to zazwyczaj idą do niego trzy rodzaje mięsa, z którym później nie zawsze wiadomo, co zrobić, bo ilez można jeść mięso w zupie. Ale ten Twój patent z solanka, to wypróbuje, skoro mięsko dzięki temu nabiera dodatkowych walorów smakowych.
No i szcun wielki za makaron, może w końcu tez spróbuje zrobić sama, bo wyglada bosko.
Smakowite bardzo te Twoje zdjęcia :-)
@malamegi górka z mąki, jajka w całości. Klei się to cholernie do rąk na początku, więc posypuję mąką. Później już z górki. Z tego robię też pierogi. Uważaj z wodą, sprawia ze ciasto jest bardziej sprężyste, ale też bardziej klejące, więc dodawaj jej pod koniec.
@malamegi Tak szczerze to jest moje pierwsze ciasto. To na prawdę łatwe. Jeśli masz dostęp do Netflixa to polecam "CHIEF'S TABLE" i "THE MIND OF CHIEF". Dużo ciekawych informacji, jak kiedyś na wupoku ( ͡º ͜ʖ͡º)