Wpis z mikrobloga

@RuraPCV: Przecież to jest prosta matematyka. Przykładowo szacunkowy rozmiar samego rynku instrumentów pochodnych to 544 bilionów $, podzielić na 21 mln BTC daje ok.25 900 000$ za sztukę btc - to sytuacja całkowitej akceptacji btc jako środka płatniczego na całej planecie. Tutaj krótki artykuł o ilości pieniądza z porównaniem z bitcoinem. https://www.marketwatch.com/story/this-is-how-much-money-exists-in-the-entire-world-in-one-chart-2015-12-18
@maniac777: A po co kilka coinów? Żeby utrudniać sobie życie? Poza tym konsumenci to tylko jedna strona i mogą mieć portfolio z 30 coinów, teraz spróbuj przekonać wszystkie punkt
y usługowe na świecie aby zaczęły akceptować kolejnego coina poza btc. Pomijam że jak wybierzemy tego drugiego? Jedni będą chcięli dasha, inni LTC...

No i jeszcze zasadnicza kwestia. Załóżmy że kupiłem kiedyś 10 BTC po 100$, urósł do 1000$. Mam 10 000$
A po co kilka coinów?

@escabor: a po co kilka modeli samochodow? Po co kilka panstw? Po co kilku operatorow kart platniczych? Po co kilka bankow? Po co wiele walut rozliczeniowych? Po co wiele drog do tego samego celu? Z tego samego powodu. Preferencje uzytkownikow.

Bitcoin jest pierwszy i jest najbardziej popularny ale ma tez swoje problemy.
No i mogę jedynie was zapewnić że ten tag przeglądają osoby które posiadają ponad 100 btc, niektórzy nawet się udzielają raz na jakiś czas. Oni już dziś mogliby je sprzedać i żyć zajebiście.
Niektórym nowym ciężko w to uwierzyć ale rzućcie okiem na cenę dotrze 2 lat, sprzed 3... Jak ktoś miał 1000 z miningu albo kupił je w 2010 za grosze to mógł dla zabawy #!$%@?ć 800 a 200 lepiej zachować
@maniac777: bezsens, uzasadnilem już że ciężko wybrać społeczności drugiego coina.
Do czego ty to porównuje? Samochody? Jeden lubi taki, drugi inny ale wszystkie używają tych samych dróg, tych samych paliw i mają wlewy do banków w jednym standardzie.
Płatność monetami musimy zaimplementować w dziesiątkach milionów punktów przyjmujących płatności.

Kilka walut, ale używasz kilku dziś? Nie. Każde państwo używa swojej.

Teraz proszę podaj mi jakiś rozsądny argument który byłby nam przydatny. Co
@escabor: ale z drugiej strony co to za problem zrobic 'kantor'? jzu teraz masz procesory platnicze: Karta VISA (ktora doladujesz BTC), wiec na podobnej zasadzie mozna zrobic inne krypto. wcale nie musi byc biale i czarne, moze byc sporo szarosci ;)
bezsens, uzasadnilem już że ciężko wybrać społeczności drugiego coina.

Do czego ty to porównuje? Samochody? Jeden lubi taki, drugi inny ale wszystkie używają tych samych dróg, tych samych paliw i mają wlewy do banków w jednym standardzie.

@escabor: czyli co? Tak samo jak ogolne zasady ktorymi rzadza siie poszczegolne crypro w tym forki bitcoina? Celowo zignorowales wielu operatorow kart? Czy wyparles ze swiadomosci bo nie pasuja do pogladu? Walut uzywam kilku
@skiter: Tylko że to wtedy poniekąd oznacza dodrukowanie masy btc, więc samo btc by traciło na wartości...
@maniac777: cięzki zawodnik, poważnie, dalej #!$%@? nie rozumie ;) Mnie się nie chce, ok mylę się masz swoich operatorów żyj sobie dalej, nmie mam celu w przekonywaniu Cię, przytoczone argumenty zupełnie wystarczają
@escabor: no i tu ja się z Tobą totalnie zgadzam i uważam tak samo (odnośnie ilości per capita, hell or moon, po co teraz za nawet 1500% zysku kupić jakieś auto jak za 5 lat być może będzie można sobie życie ułożyć za to co się ma itd) Ale tak samo jak z BTC może być z innymi projektami. Smart contracty to nowa rzecz i mało ludzi to ogarnia. Wbrew pozorom
cięzki zawodnik, poważnie, dalej #!$%@? nie rozumie ;)

@escabor: to samo moge powiedziec o Tobie. Czynisz zalozenia pozbawione podstaw pozostajce w oderwaniu od otaczajacego i zmieniajacego sie swiata. O ile w 2010 nie bylo konkurencji pomiedzy krypto to od kilku lat jest i ciezko tego nie dostrzegac. Zakladasz zmonopolizowanie rynku ale rynek walut nigdy nie byl monopolem i bylo ku temu kilka przyczyn ktorych nie dostrzegasz. Na poczatek zastanow sie lub