Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +96
Baba nigdy na studniówce nie była, na balu gimnazjalnym. stała pod ścianą.
Jak klasa sobie zdjęcia robiła to specjalnie mnie nie zawołali żeby mnie na nich nie było i powiedzieli, że wyszłam.
Jedyna przyjaciółka z którą poszłam mnie zostawiła po 30 min dla innej grupki.
Przez te niby najlepsze lata życia mam traumę aż do grobowej deski a jakiś chuop przyjdzie powie, że ma traumę bo rodzice mu kazali być grzecznym
Już
Jak klasa sobie zdjęcia robiła to specjalnie mnie nie zawołali żeby mnie na nich nie było i powiedzieli, że wyszłam.
Jedyna przyjaciółka z którą poszłam mnie zostawiła po 30 min dla innej grupki.
Przez te niby najlepsze lata życia mam traumę aż do grobowej deski a jakiś chuop przyjdzie powie, że ma traumę bo rodzice mu kazali być grzecznym
Już
Aokx +243
Wiec wołam wszystkich zainteresowanych efektami.
Wygląd:
Przed zdjęciem wosku żadnych istotnych zmian nie zanotowałem, wosk nie pękł ani nie spuchł. Zdjęcie wosku jest bardzo proste, najważniejsze żeby nie przecinać sera w pol, najpierw trzeba delikatnie obrać wosk i dopiero kroić.
Moim oczom ukazał się całkowicie biały ser(taki urok dzisiejszego mleka), nie dodawałem barwnika anatto wiec spodziewałem się ze tak będzie.
Ser dał się przekroić bez problemów, cięcie było gładkie bez kruszenia. W środku ser ma liczne małe dziury co jest dość powszechne w dojrzewającej goudzie.
Zapach:
Przed przecięciem minimalny, lekko kwaskowy. Po przecięciu nadal lekko kwaskowy aromat z ale z wyczuwalnym aromatem sera dojrzewającego (coś jak ser królewski), w sumie to aromat po prostu jak gouda, nie wyczułem żadnego niepożądanego aromatu.
Smak: ser wyszedł dość słony ale miałem problem z wyliczeniem odpowiedniego stężenia solanki, ogólnie slonosc akceptowalna. W smaku lekko kwaskowy ale to moja wina bo dość krótko płukałem ziarno serowe co poskutkowało większą zawartością laktozy w serze. Kremowy i delikatny, będzie się dobrze komponował na kanapce czy w toście.
Ogólna ocena 7/10, byłoby więcej gdybym zmniejszył kwasowość sera.
Krążek ważył 1100g.
#serowarstwo #diy #homemade #gotujzwykopem
Dodatek wspierany przez Cebula.Online
Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanen
Uważasz, że wołający nadużywa MirkoList? Daj znać @IrvinTalvanen
! @F4eddy @arczi44 @Wolwgang @zmartwychwstalin @Pzanty @ZiemiaMarsKosmos @Wredna_pomarancza @deyna @Stalkerka @brmstufldigart @piorun_burzowy_niskonapieciowy @Mordok @klapek00 @TheWatcher @Voltaire @qwarqq @kysko @thewickerman88 @dersu @zakoo