Wpis z mikrobloga

Bo tuńczyk to zdrowa ryba, o czym warto pamiętać. Jest bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B (wśród których na uwagę zasługuje zwłaszcza witamina B12, na niedobór której często cierpią wegetarianie – 100 g tuńczyka wystarcza na pokrycie całego dziennego zapotrzebowania!), a także witaminy A i D, fosfor, żelazo, wapń. Nie jest przy tym rybą tłustą, co stanowi istotny argument dla osób na diecie. Jego spożywanie
@limpak: panga tez znika ze sklepowych polek (glownie ze wzgledu na cene) a wiadomo jakie to scierwo, losos norweski to tez niezle gowno a wiekszosc osob uwaza go za cud natury i superfood
@spidero: panga pływa w rzekach z gówna ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak nie będzie jeść codziennie tuńczyka to nic mu się na pewno nie stanie a dostarczy dobre makro i kilka innych witamin i minerałów które zawiera tuńczyk ;)