Wpis z mikrobloga

#rozdajo #wino
Dzień dobry Mireczki i Mirabelki ;) właśnie pod nosem bulgocze mi przyszłe wino z czerwonych porzeczek. (10l moszczu,6kg cukru,13l wody). Matka drożdżowa typu Burgund. #!$%@?łem się z odszypułkowaniem jakieś 10h i jestem dumny, że dałem radę. Wino jest aktualnie w fazie burzliwej fermentacji. Za jakieś 3 tygodnie będzie zdatne do spożycia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dla Was vikopovi cumple będzie buteleczka (1l) na testy. Losowanie za pomocą mirkorandom wiadomo. Zielonki, też wiadomo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla „hejkerów” plastikowej butli, jest to butla kupiona w browarze, robiony był w niej rabarbarowy blond ale. Jest przystosowana do styczności z żywnością ma atesty i takie tam.
Wysyłka kurierska na mój koszt. Powodzonka! (ʘʘ)
18+
gdyzgasnieswiatlo - #rozdajo #wino
Dzień dobry Mireczki i Mirabelki ;) właśnie pod no...

źródło: comment_bcrRzl8NnpEpC0LytQg8kvEIJ6erG0m8.jpg

Pobierz
  • 108
  • Odpowiedz
  • 1
@gdyzgasnieswiatlo mi porzeczkowe wino po 3 tygodniach jeszcze fermentuje, a Ty chcesz to pić? ( _)
Ja nie mówię o jakimś super klarowaniu itp, ale wczoraj jak je spróbowałem to generalnie musuje bardziej niż szampan, raczej jeszcze dłuższy czas będzie niezdatne do picia
  • Odpowiedz
@gdyzgasnieswiatlo: No Elo:
2 gąsiory cin cina: ryż + rodzynki + przyprawy + piołun i 2x czerwona porzeczka: 20kg porzeczki na gąsior, samego soku nie wiem ile, bo najpierw robiło z owocami, a dopiero tydzień później puściłem przez prasę i 1 gąsior nie powiem czego, bo produkcja bimbru jest u nas nielegalna, ale za to mogę powiedzieć, że na soku z jabłek... ( ͡ ͜ʖ ͡)
wodzik - @gdyzgasnieswiatlo: No Elo: 
2 gąsiory cin cina: ryż + rodzynki + przyprawy...

źródło: comment_N6f83d72ebmYbMHILtDZ0AitSSnpMnUo.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz