Wpis z mikrobloga

@hipotrofia nawet mi nie przychodzi do głowy zwracanie uwagi na termin przydatności takich rzeczy jak sos sojowy, rybny czy inne które mają dużo soli/cukru/innych konserwantów. Bardziej interesują mnie ewentualne zmiany w wyglądzie/zapachu/konsystencji/smaku - jeśli wystąpią to wyrzucam
@chixi: właśnie ciężko mi stwierdzić, bo ten sos jak się powącha prosto z butelki to przecież i tak śmierdzi :D ale wygląda calkiem normalnie, leżał w ciemnej szafce zamknięty
@hipotrofia: Dokładnie, sos rybny przestaje śmierdzieć, gdy się zepsuje. A jeśli poczujesz owocowy aromat, to od razu adrenalina prosto w serce i na wstrzymanym oddechu wylej do WC.

Wydaje mi się, że on nie może się zepsuć (ze względu na zawartość soli), co najwyżej wywietrzeje i straci aromat