Aktywne Wpisy
drogadonikad +14
Mefedronka +54
Budyń z marchewką
Składniki na oko :)))
- dwie marchewki (jedna potężna, druga mniejsza)
- malutka pietrunia
- dwie szklanki mleka i pół szklanki mleka na potem
- dwie łyżki mąki ziemniaczanej
1. Sobie pokroisz wszystko ładnie w kostkę i wrzucisz do mleka. Ja nie mam garnka, więc gotuję na patelni.
2. Gotujesz tak te warzywa w mleku, do miękkości, co jakiś czas zaglądasz, bo nie masz co robić.
3. Potem sobie
Składniki na oko :)))
- dwie marchewki (jedna potężna, druga mniejsza)
- malutka pietrunia
- dwie szklanki mleka i pół szklanki mleka na potem
- dwie łyżki mąki ziemniaczanej
1. Sobie pokroisz wszystko ładnie w kostkę i wrzucisz do mleka. Ja nie mam garnka, więc gotuję na patelni.
2. Gotujesz tak te warzywa w mleku, do miękkości, co jakiś czas zaglądasz, bo nie masz co robić.
3. Potem sobie
#montaz
Ale mnie nikt nie uczył, z własnego doświadczenia piszę.
@HerrJacuch:
Przepraszam najmocniej, ale ma bardzo duże znaczenie, zwłaszcza w powyższym przypadku, jeśli mamy coś nagrane w 60 fps i chcemy robić slow mo, to nie możemy wypluć w takich samych klatkach, ponieważ
Przy okazji taki tip - zwracajcie uwagę żeby nie mieszać różnych standardów (czyli PAL i NTSC) Jak nagrywacie w 30fps to slow mo róbcie z 60 albo 120 itd. Jak nagrywacie w 25fps to slow mo z 50 albo 100 klatek.
Nie mieszajcie i nie narywajcie w 120 klatkach w ntsc jeśli końcowy render będzie 25kl w PAL. Programy montażowe bardzo tego nie lubią i czasem zgłupieją.