@MAKZIE00: sam to robiłeś czy ktoś? nie wymieniałeś żadnych elementów? skąd wiesz bez termostatu ile nagrzewać? ile kosztuje taka grzałka i kable i gdzie mogę sie w nie zaopatrzyć?
@throaway: nie znam się na elektryce więc oddałem w warszawie do warszatatu gdzie robią grzałki i oni mi wymienili te kable. Z tego co wiem na metry takiego nie dostaniesz ale możesz użyć do 300 stopni kabi i koszulki do 500 st.wymieniona została grzałka któ or a w koncu sam wygiałem na misce od robota, do mierzenia temperatury używam pirometru.
Przepisu nie dam bo to temat rzeka ale poradzę Ci kilka rzeczy. Ja mowie o pizzy neapolitańskiej) Mąka 00 Hydracja między 58% a 65%. (Im większa tym będzie bardziej chrupiąca i jednoczesnie miekka) mniejsza jest łatwiej pracować z ciastem.
0.2%do 0,4% drożdży w zależności kiedy ch cesz ciasto i jaka temperatura. Teperatura pokojowa daje dobre rezulaty. Dobrze żeby poleżałoo 24h ale nie musi.
@MAKZIE00: o #!$%@? moze zaczne od jakis poradnikow z youtuba, bo nawet nie wiem co do hydracja twoja z wygladu jest zajebista, no ale ja nigdy pizzy nie robilem
Bufala
Bazylia
Castello
Rucola
#pizza #gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
@Oude_Geuze: Jezus jest słodki.
Tylko kupiłem za długa grzałkę i nie mogę jej zmieścić w piecyku, musze zamówić krótsza
Przepisu nie dam bo to temat rzeka ale poradzę Ci kilka rzeczy. Ja mowie o pizzy neapolitańskiej)
Mąka 00
Hydracja między 58% a 65%. (Im większa tym będzie bardziej chrupiąca i jednoczesnie miekka) mniejsza jest łatwiej pracować z ciastem.
0.2%do 0,4% drożdży w zależności kiedy ch cesz ciasto i jaka temperatura. Teperatura pokojowa daje dobre rezulaty. Dobrze żeby poleżałoo 24h ale nie musi.
50g soli /1l wody
Sol rozpuszczasz w
twoja z wygladu jest zajebista, no ale ja nigdy pizzy nie robilem
1000ml wody
600ml wody czyli 60% hydracja.
Potem na kazdy litr wody 50g soli i tyle.
Uwierz mi ze jak zaczniesz czytac ju tuba to tylko sobie pogorszysz. Poruszaj sie w tych zakresach i zobaczysz ze dojdziesz to porzadanego efektu.