Wpis z mikrobloga

Ciężko zrobić apetyczną fotkę już rozgrzebanego KUMPIRA (Krakowskiego) czyli dwa wielkie ziemniaki, odpowiednio zapieczone z serem i masłem i róznymi dodatkami i wariacjami , zarówno w wersji z mięsem jak i wege {wegańszczyzny brak!} ceny od 10zł wzwyż. Jadłem to z 5 razy w życiu i pomimo, że nie prezentuje ze sobą jakichś ogromnych doznań smakowych i na dłuższą metę jest płaski w smaku, to kiedy nie ma już co zjeść - KUMPIR otwarty jest do późna i zawsze ma świeże żarcie. U mnie wtopy nie zaliczył. Podobno ma niezłą wersję z ostrym chilli - nie wiem - bo tej opcji nie jadłem. Na pewno będę do tej budki (albo jednych z wielu) wracał jeszcze parę razy. Na fotce klasyczna wersja z masłem, serem, śmietaną i szczypiorkiem.

#wegetarianizm #foodtruck #jedzenie #foodporn #krakow #ziemniaki
Pobierz
źródło: comment_p7b8jaIHL7i7ZmciuLbjNuQwejLSyoCz.jpg
  • 10
@ZarlokTV: chyba najsłynniejsza wege knajpa w Warszawie, warto zajrzeć przy okazji żeby spróbować. I właśnie te cudaki wspominam najlepiej z ich karty. Nie licząc ciast, bo te akurat są przegenialne. A porpo Krakowa wiesz gdzie można zjeść dobrą pizze neapolitańską, albo w Katowicach?