Aktywne Wpisy
mandanda +138
Niech mi ktoś wytłumaczy, o #!$%@? tutaj chodzi z tym całym rynkiem matrymonialnym. Wśród znajomych 30 letni single i singielki, koledzy którzy w wieku 25 lat nigdy w życiu nawet blisko bycia w związku nie byli, tymczasem mój wujek ma żonę i dwójkę dzieci a typ:
- zawodówka skończona
- 30 lat #!$%@? w januszexie za minimalną
- ziemniaczany ryj typowego polaka
- gdyby ciotka by mu nie ugotowała, to by umarł
- zawodówka skończona
- 30 lat #!$%@? w januszexie za minimalną
- ziemniaczany ryj typowego polaka
- gdyby ciotka by mu nie ugotowała, to by umarł
CzarnaMalpa +32
Bardzo przyjemny lokal z bardzo smaczną pizzą z pieca szamotowego. Pizza ( pic rel ) w stylistyce włoskiej, podobna do tej z Vaffa Napoli i Szewskiej i zupełnie porównywalna jeżeli chodzi o walory smakowe. Zamówiłem pizzę z kaparami i anchois, fajnie wypieczone brzegi, ciasto cieniutkie, sos pomidorowy smaczny o dość intensywnym smaku - jedyna uwaga techniczna, to mozarella mogłaby być trochę bardziej roztopiona ale to szczegół, który nie zakłócił pozytywnego odbioru tej pizzy. Oliwa przyzwoitej jakości oraz piwo bezalkoholowe IPA Miłosław w karcie również zasługują na uznanie ( normalnego piwa też jest spory wybór )
Warto podkreślić super obsługę - kelnerki bardzo miłe, uśmiechnięte i pomocne, widać że praca wre w tym lokalu. Czas oczekiwania na pizzę od momentu złożenia zamówienia to 5 ( pięć ) minut pomimo tego, że w zasadzie wszystkie stoliki w lokalu były zajęte, także pizzaioli też się nieźle uwijają. Można przyjść z psem. Spokojnie mogę polecić to miejsce jak ktoś szuka smacznej pizzy na Nadodrzu
#jedzenie71 #wroclaw
@Moroder: tak się nazywa lokal, zapewne chodzi o sposób wyrobu i recepturę oraz oryginalne włoskie składniki
Tutaj masz kilka fotek innych pizz z tego lokalu
@Phimosis: Margerita 18 zł, pozostałe 23-30 zł. Ta na zdjęciu 25 zł
@Moroder: To taka, że wychodzi taniej w robocie, ale drożej można #!$%@?ć, bo jest ą ę italiano pasta mussolini.
Jak nie #!$%@? 3kg pieczarek, półtora kilo konserwowej i litr sosu to nie jest pizza.
A Tobie dzięki za recenzję Mirku!
Sądzę, że gdyby istniała złota rybka, to Włoch miałby tylko jedno życzenie, mianowicie by inne nacje zrozumiały, na czym ta kuchnia stoi.
Na dobrej jakości produktach, w oszczędnych dawkach, by
To, że ciasto dłużej leżakuje nie znaczy, że jest droższe. ( ͡º ͜
@Slonx robakom nie przetłumaczysz. Ma być tanio, dużo i porządnie doprawione glutaminianem sodu. Bo jak to za pizzę wielkości talerza 20 zł wołać? Toż w biedronce za 8 zł dwa razy taką można dostać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)