Aktywne Wpisy
W TYM TEMACIE UDAJEMY ŻE JEST ROK 1999
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
smilealittlebit +346
Dziś mi jakiś gość napisał, że #!$%@?ę głupoty mówiąc, że ceny w Paryżu i Krakowie są prawie identyczne.
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo
Znalezisko od To tylko teoria na temat mikotoksyn czyli toksyn grzybów. Zachęcam do przeczytania i wykopania.
#nauka #biologia #zdrowie #jedzenie #rolnictwo #gruparatowaniapoziomu #ciekawostki #mikrobiologia #grzyby #mikroreklama
@mars10: tak dobrze zrobiłeś. często wzrost grzybni jest w pierwszej fazie niewidoczny, gdyż rozrasta się w tkance którą się żywi. dopiero gdy osiągnie dojrzałość wypuszcza owocniki. tam gdzie pojawia się owocnik oznacza miejsce pierwotnego ataku grzyba, który z czasem rozrasta się dalej.
w zamkniętym nieprzewiewnym kartonie (zakładam że jeszcze trzymanym w cieple w domu) zostały stworzone warunki wyśmienite do wzrostu grzybni. w takiej bliskości zdrowe jabłka były wręcz bombardowane ilością zarodników, co w konsekwencji spowodowało masowy ich rozwój.
umrzeć od tego nikt nie umrze, pewnie nawet nie poczuje że się zatruł, ale truciznę zaaplikował do
@cerastes: jprdl tak jeszcze tam nasrałem i spryskałem to wszystko mlekiem z cukrem. Karton był otwarty, zostawiony w chłodnej piwnicy z otwartym oknem.
w każdym razie pozdrawiam ciepło i życzę smacznego.