Hejo Mireczki, zrobiłam pierwszy raz kluski śląskie według proporcji 1:4 (mąka:ziemniaki) i jajo i podczas wykonywania tradycyjnego wgniecenia na środku ciasto zaczęło mi pękać. Przyznam, że sprawiło mi to dużą przykrość. Co należy zrobić, aby temu zapobiec? Proszę o rady mistrzów kuchni. #kuchnia #gotowanie #kuchennerewolucje ( ͡°͜ʖ͡° )つ──☆*:・゚
@plackojad: Za dzieciaka byłem w Bytomiu w bramie pewnej kamienicy, pamiętam jak bawiliśmy się - ja i pewien starszy o 5 lat Darek, człowiek w czarnym kapturze.
@Bambibardzo: Myślę że można spróbować bez(jajko w pewnych przypadkach powoduje że kluski/ciasto stają się zwięzłe i nieciekawej faktury ) i mniej ziemniaków .
Komentarz usunięty przez autora
@Bambibardzo: Myślę że można spróbować bez(jajko w pewnych przypadkach powoduje że kluski/ciasto stają się zwięzłe i nieciekawej faktury ) i mniej ziemniaków .
@Bambibardzo: Ale jak to? Żeby niebieski bez jajka był??? ( ͡° ͜ʖ ͡°)