Aktywne Wpisy
Dusk_Forest77 +106
Czy wiedzieliście, że @mickpl od jakoś 20 lat należy do MENSY czyli największego i najstarszego stowarzyszenie ludzi o wysokim ilorazie inteligencji? Tak, tak nasz wykopowy analityk jest geniuszem dysponującym imponującą inteligencją i nawet ma na to papiery.
Otwieram cykl publikacji co ciekawszych wypowiedzi naszego tagowego guru - @mickpl. On kiedyś pewnie usunie konto, ale jego twórczość nigdy nie powinna zniknąć. Będę tagował #mickpl i postaram się coś wrzucić w miarę regularnie,
Otwieram cykl publikacji co ciekawszych wypowiedzi naszego tagowego guru - @mickpl. On kiedyś pewnie usunie konto, ale jego twórczość nigdy nie powinna zniknąć. Będę tagował #mickpl i postaram się coś wrzucić w miarę regularnie,
d4wid +299
Oni chcą tylko mniejszych podatków, czego nie rozumiesz.
#konfederacja #bekazprawakow #bekazpisu #polityka #sejm #bekazkonfederacji #ruskimir #rosja #ukraina #bialorus #heheszki
#konfederacja #bekazprawakow #bekazpisu #polityka #sejm #bekazkonfederacji #ruskimir #rosja #ukraina #bialorus #heheszki
7/50 Mac and cheese, wariacja własna.
LISTA ZAKUPÓW:
- makaron kolanka
- kostka masła
- mleko
- mąka pszenna
- ser żółty (u mnie kostka cheddara 250 g)
- bekon (u mnie taki paczkowany w plasterkach, taki najbardziej lubię)
- dobrej jakości szynka (kilka plasterków)
- przyprawy: sól, ostra papryka, czosnek suszony, wędzona papryka (można zastąpić zwykłą słodką)
JAK ZROBIĆ
- u Food Emperora podpatrzyłam, żeby zalać makaron wodą tylko tyle, żeby przykryło, i tak ugotować z odrobiną soli
- na patelni roztapiamy pół kostki masła, dodajemy łyżeczkę suszonego czosnku i pół łyżeczki ostrej papryki
- dodajemy 2 łyżki mąki, jakieś 100 mililitrów mleka i mieszamy
- dodajemy starty ser, zostawiamy trochę sera na później
- mieszamy aż ser się roztopi
- dodajemy ugotowany makaron wraz z wodą (BEZ ODCEDZANIA) i mieszamy
- kroimy szynkę na małe kawałki, wrzucamy i też mieszamy
- przekładamy wszystko do naczynia na tartę (albo zwykłego żaroodpornego), pokrywamy resztą sera i kawałkami pokrojonego bekonu
- posypujemy odrobiną słodkiej i ostrej papryki
- wstawiamy do piekarnika na 180-200 stopni, możliwie z termoobiegiem i trzymamy kilkanaście minut, tylko po to, żeby ser się roztopił i danie nabrało kolorów
Robiłam pierwszy raz i muszę przyznać, że wyszło zajebiste.
#50obiadowchallenge #gotujzwykopem #obiad #jedzenie
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora