Wpis z mikrobloga

@Mirkosoft: co ty gadasz typie xD jak nie ma skomplikowanych przepisów? Gotuj czosnek przez 6 do 8 tygodni, faktycznie nic prostszego xD Patrz pic rel.

Weź przejrzyj to dokładnie a nie przekartkuj. Owszem książka jest mega ciekawa ale według mnie „domowy entuzjasta kuchni” będzie w stanie skorzystać może z 20% przepisów (lacto, octy i kombucha może). Książka IMO dla profesjonalistów.

Ale plusa dam i powo w fermentowaniu :)
wykopowaswinia - @Mirkosoft: co ty gadasz typie xD jak nie ma skomplikowanych przepis...

źródło: comment_58sSWnvtGLBhVBDTANDNwiiWr2aNANEl.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@wykopowaswinia: Na tyle na ile zapoznawałem się z przepisami z michelinowych resauracji to Noma wydaje się naprawdę bardzo przystępna. Są w niej nawet porady jakimi własnymi wytworami zastępować popularne produkty dostępne w sklepie jak np. sos Worcester. Więc trudno mi się oprzeć wrażeniu że to książka pisana także z myślą o zwykłych śmiertelnikach. Wklejam pierwszy lepszy przepis na deser z NoMad'a, dla porównania.
Czarny czosnek po prostu tak się robi, nie
Mirkosoft - @wykopowaswinia: Na tyle na ile zapoznawałem się z przepisami z michelino...

źródło: comment_DYs21Gs5qXQ27Y6VLmvBQPy80gTmZhFF.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz