Aktywne Wpisy

mirko_anonim +37
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dla mnie ten cały Książulo jest kwintesencją polactwa xD Pójdzie taki do wykwintnej restauracji to się wkurza, że musi długo czekać. Potem dostaje zamówiony przez siebie rosół i narzeka, że słaby, a w ogóle to ostatnio jadł lepszy za 12zł w barze mlecznym xD
Na drugie danie zamówi oczywiście schaboszczaka z frytkami, na frytki ponarzeka że mrożonki, a schabowy był lepszy i 2x tańszy w barze mlecznym.
To jest jak z moimi rodzicami. Gdy biorę ich do restauracji, przeżywam istną gehennę, bo "a czemu to takie drogie", "a czemu musimy tak długo czekać", "kiedy kelner podejdzie z rachunkiem bo chcemy wyjść", "nie ma to jak domowe jedzenie".
Nie umieją się zachwycić atmosferą, wystrojem i w końcu jedzeniem, bo ich podniebienia lubią tylko rosół i schabowy, a w przypadku ksiazula jeszcze kebab.
Dla mnie ten cały Książulo jest kwintesencją polactwa xD Pójdzie taki do wykwintnej restauracji to się wkurza, że musi długo czekać. Potem dostaje zamówiony przez siebie rosół i narzeka, że słaby, a w ogóle to ostatnio jadł lepszy za 12zł w barze mlecznym xD
Na drugie danie zamówi oczywiście schaboszczaka z frytkami, na frytki ponarzeka że mrożonki, a schabowy był lepszy i 2x tańszy w barze mlecznym.
To jest jak z moimi rodzicami. Gdy biorę ich do restauracji, przeżywam istną gehennę, bo "a czemu to takie drogie", "a czemu musimy tak długo czekać", "kiedy kelner podejdzie z rachunkiem bo chcemy wyjść", "nie ma to jak domowe jedzenie".
Nie umieją się zachwycić atmosferą, wystrojem i w końcu jedzeniem, bo ich podniebienia lubią tylko rosół i schabowy, a w przypadku ksiazula jeszcze kebab.
źródło: 392a5d5eb1cbc7229cd0064af903350a0c0cea2ad29ebafa3648ba74ddf29965
Pobierz
SarahC +16
Mirki, mam dzisiaj urodziny i zastanawiam się co by sobie kupić z tej okazji dobrego do jedzonka

Widzę że ta karta jest wspierana przez najnowsze sterowniki pod #linux i kosztuje 100zł, więc zastanawiają mnie pewne kwestie;
1. Czy ta karta radzi sobie równie dobrze z akceleracją Video wysokiej jakości jak GTX 1030?
2. Czy karty te będą się wzajemnie wspomagały jak zainwestuję w 4szt?
Bo miałbym tanie 8gb Vram i jak znam Quadro to one bez SLI spokojnie się wspomagały w jednej aplikacji bez względu na rozmiar okna czy ilość monitorów.
#kartygraficzne #pytaniedoeksperta #grafikakomputerowa
Jak patrzę na benchmarki to w takiej konfiguracji miałbym wydajność tego GTXa
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-NVS-510-vs-Nvidia-GT-1030/m10074vsm283726
Jakie 8gb vram? Sądzisz, że vram się zsumuje?
Szczerze wątpię, o ile w ogóle dasz radę włączyć SLI dla 4 (edit: z tego co widzę karta nie obsługuje SLI).
Po drugie, chcesz połączyć 4 karty Quadro w SLI, żeby mieć wydajność 1030? xD
@majsterV2: Jak ty to niby policzyłeś (tym bardziej z tej gówno strony)? xD
Wymyśliłeś sobie że skoro pierwsza ma 12.1 fps w jakimś gówno teście a druga 60.8 fps to 4x pierwsza = 1x druga? xDDDD
Ja wiesz, to po co się pytasz ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. zdecydowanie nie
2. zdecydowanie nie
z tego co pamiętam to układy NVS były przeznaczone do realizowania ścian złożonych z ekranów i wyświetlania na nich obrazów / filmów. Ew. innych instalacji gdzie miało być podłączonych wiele niezależnych ekranów.
@majsterV2: Ta karta jest z 3 razy wolniejsza XD
Ta karta jest mocniejsza od karty w moim laptopie który niby ogarnia 4k@60fps, ale podejżewam iż 8 rdzeniowe CPU nadgania temat (chociaż nie widze aby przy akceleracji było specjalnie obciążone).
Jakie ma być ich zastosowanie, obróbka video, gry?
I naprawdę nie wiem jakim cudem ich wydajność miałaby się sumować, chyba że w renderingu na CUDA.
http://bluraydtstruehd.com/2017/01/hevc-h256-nvidia-encoding/