2 paczki fasoli piękny Jaś 3 długie kielbasy Kawałek boczku Słoiczek przecieru Puszka pomidorów krojonych Papryka słodka 1 saszetka 3 duże cebule 3 ząbki czosnku Masło klarowane lub olej
Fasole gotujemy 2+ godziny aż zmieknie i nasiaknie Podsmażamy boczek i cebulkę (Vegeta), kiełbasę, na koniec czosnek. Łączymy wszystko i dodajemy przecier i pomidory oraz paprykę. Doprawiamy majerankiem i maggi, solą i pieprzem. 15 minut pogotować i odstawić
@smutny_kojot: fasolka po bretońsku jest dobra na świeżo, potem odgrzewana nie jest taka super. No! Chyba, że jest w wojskowej racji, to wtedy co innego.
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
2 paczki fasoli piękny Jaś
3 długie kielbasy
Kawałek boczku
Słoiczek przecieru
Puszka pomidorów krojonych
Papryka słodka 1 saszetka
3 duże cebule
3 ząbki czosnku
Masło klarowane lub olej
Fasole gotujemy 2+ godziny aż zmieknie i nasiaknie
Podsmażamy boczek i cebulkę (Vegeta), kiełbasę, na koniec czosnek. Łączymy wszystko i dodajemy przecier i pomidory oraz paprykę. Doprawiamy majerankiem i maggi, solą i pieprzem. 15 minut pogotować i odstawić
Smacznego Mirku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
No i prawidłowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do przepisu to fasolę się chyba wpierw namacza?
No i warto dodać troszkę chilli albo czegoś ostrego.