Kasia vs Krysia? Głosuj w komentarzu bo nie mogę z mobilnej dodać ankiety
#gimbynieznajo #ladnapani #rajstopy #seriale #13posterunek #lokatorzy #glupiewykopowezabawy
Wielka beka z mireczka @pinkman356. Jakiś czas temu mówił o tym, że wrzuci w sieć darmowego ebooka, a teraz chce za to kasy xD. Taki tani MLM, tylko dla wybranych, taki wyjątkowy... ale nie daj Boże ludzie się na to nabiorą. Wiadomość od @pinkman356 brzmi tak (nie jest to całość):
Cześć, dzięki za zainteresowanie poradnikiem. Niestety, ale w związku z tym, że książką zainteresowana jest tak duża ilość osób (dostałem 643 wiadomości na wykopie i drugie tyle na maila) nie jestem w stanie wysłać Ci tej książki za darmo, żeby nie zepsuć tych sposobów zarabiania. Gdy tyle osób dowie się o tych metodach, to staną się one mniej opłacalne.Dostęp do e-booka dostanie tylko ograniczona ilość osób (jeżeli dostałeś tę wiadomość to znaczy, że zostałeś wybrany jako nieliczny z 1200 osób). Żeby otrzymać dostęp do e-booka należy wysłać przelew o kwocie 30 zł na konto XXX XXX XXX. W tytule przelewu wpisz e-mail na jaki mam wysłać e-booka. Wyślę od razu po tym, gdy otrzymam przelew. Jeżeli po przeczytaniu, będziesz miał jakikolwiek problem (w co wątpie, bo są to dość łatwe w wykonaniu sposoby i dobrze opisane), to oferuję Ci wsparcie, oraz odpowiedź na każde pytanie z czasem reakcji do 2h.
PS
Moje pytanie do Mireczków z #prawo czy to co robi @pinkman356 jest legalne.
PPS
pokaż spoiler @pinkman356 - jesteś nam w stanie za to wystawić fakturę?
#pieniadze #zarobek #zarabiaj10kmiesieczniezwykopem #zarabiajwinternecie #zarabiaj #dzialalnoscgospodarcza #tworczoscwlasna #ksiazki #poradnik #ebook #afera #krecimymalysza
@thus: Zawsze miałem bekę, jak widziałem na fejsie posty w stylu "200 zł dziennie za 2h pracy przy komputerze, zainteresowani niech komentują" i tysiące komentarzy pod nimi.
Kilka dni temu zobaczyłem w gorących post "zdradzę za darmo super sposoby na zarabianie w internecie". Wszedłem w komentarze licząc na ostre wypunktowanie autora.
TAKI CHUJ XD
Jebane pelikany plusują i liczą, że ktoś zdradzi im za darmo sposoby na robienie dużej kasy w internecie, ja pierdolę, czy 2007 rok dzwonił i prosił, żeby oddać mu jego przekręty? XD
Elita Internetu, psia ich mać. A później się dziwić, że w sieci nadal setki reklam "Wygrałeś iPhone, kliknij!". I to nie 50letnie Grażyny w nie klikają, to wy, debile
@thus: no i widzisz, masz pierwszy sposób jak zarabiac przez internet. Sprzedawać gównoebuk z oczywistościami naiwnym przegrywom którym się wmówi, że są wyjątkowi. 30 pln to taka kasa, że zawsze ktoś z tych 1200 osób (bo zapewne wszyscy dostali mail) zapłaci. Niech mu wpłaci nawet 100 osób i ma 300 pln. @pinkman356 jesteś jebanym geniuszem, a jeśli ktoś to kupi to masz ode mnie ukłony.
@thus: Nielegalne o ile jest przedsiębiorcą - ewentualnie trzeba by udowodnić, że jest pomimo nieprowadzenia działalności gospodarczej.
Ustawa o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym:
Art. 7. Nieuczciwymi praktykami rynkowymi w każdych okolicznościach są
następujące praktyki rynkowe wprowadzające w błąd:
20) prezentowanie produktu jako „gratis”, „darmowy”, „bezpłatny” lub w podobny sposób, jeżeli konsument musi uiścić jakąkolwiek należność, z wyjątkiem bezpośrednich kosztów związanych z odpowiedzią na praktykę rynkową, odbiorem lub dostarczeniem produktu;"
Z tym, że
"Art. 2. Ilekroć w ustawie jest mowa o:
1) przedsiębiorcy – rozumie się przez to osoby fizyczne, osoby prawne oraz
jednostki organizacyjne nieposiadające osobowości prawnej, które prowadzą działalność gospodarczą lub zawodową, nawet jeżeli działalność ta nie ma
charakteru zorganizowanego i ciągłego, a także osoby działające w ich imieniu lub na ich rzecz;"
jednak jestem przekonany, że na podstawie definicji przedsiębiorcy i działalności gospodarczej zawartych w ustawie o swobodzie działalności gospodarczej i chociażby ustawie o ochronie konkurencji i konsumentów czy ustawie o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji można by przypisać panu pinkmanowi przymiot przedsiębiorcy i dzięki temu wywodzić skutki prawne.
Jeśli jednak opralibyśmy się tylko o kodeks cywilny to nie zagłębiając się (nie czytałem jego pierwszego posta oferującego darmowoego ebooka) wydaje mi się, że sprawa będzie bardzo ograniczona i skutki prawne będzie można wywodzić jedynie ze zmiany warunków oferty w wysokości ujemnego interesu umownego - czyli kosztów jakie ponieśliście w celu przyjęcia oferty której oferent zmienił warunki.
Można pozywać, tak czy inaczej będzie do portfolio, a może ktoś się nauczy, że wątpliwe moralnie czyny będą piętnowane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@thus znajomi już od niego nie odbierają telefonu to za wykopków się wziął ze swoim spierdoleniem. Ja się dziwię,że ludzie tak sobie dają mózgi sprać przez mlm.
@thus: dobrze, ze to napisales, ja bym sie np nie dowiedzial, a sam plusowalem pierwszy wpis tego goscia. Pisal o jakichs groszach na miesiac 500zl, bylem po prostu ciekaw jak to dziala, bo raczej nikt nie poswieci swojego czasu dla paru stowek. A autor po prostu polecial w chuja.
a do wykopkow piszacych o naiwnosci i zlotych gorach za darmo, tu chodzilo o sam proces i nieduza kase, nie zgrywajcie madrzejszych niz jestescie, przy okazji zmieniajac historie po siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@thus: To taki meta przekaz jak zarabiać w necie ( ͡º ͜ʖ͡º)
A w środku książki najlepiej jakieś bzdety typu click sense, żeby się nie było do czego przyczepić. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@thus: jeśli ktoś sprzedane ebooka za 3 dychy o tym jak zarabiać, to znaczy ze na zarabianiu się nie zna i jedyne co zarobi to 1200x30. Porzuć nadzieje, ze coś Ci ten eBook da.
Dostałem identycznego maila, co za dzban.. ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
Ciekawe tylko ilu się nabrało ( ͡º ͜ʖ͡º)
@thus: bekę mam z was biedaki XD
dzięki za reklamę. psy szczekają, karawana jedzie dalej i zarabiam dziennie dzięki temu 200 zł
chuj mnie obchodzi opinia jakichś przegrywów co mają ból dupy, bo nie stać ich na wydanie 30 zł i myślą, że dostaną w życiu wszystko za darmo i podane na tacy. w morde możecie dostać co najwyżej za darmo
i poradnik owszem działa, ale nie jest skierowany do takiej bandy debili co nadają się tylko do roboty w januszexie
@andrzej94thc: w dupie byłeś i gowno widziałeś, widać, ze to twoje thc już ci mózg wyżarło
@pinkman356: ej, ale 3x30 to 90. A gdzie pozostałe 110? xDDD Zamaż dane i pokaż pełną historię przelewów i stan konta, skoro się tak już chwalisz. A przy okazji, podrzuć dane swojej DG i pokaż wystawione paragony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pinkman356: Ty za to wiesz bardzo wiele siedemnastolatku. Wstaw cały wyciąg z tych przelewów po 30 zł, US będzie zadowolony gówniaku xD
@pj0ter: dokładnie tak jest, typy jakieś mają ból dupy, bo najchętniej chcieliby wszystko za darmo. ci co kupili to wiedzą, że poradnik działa i ten wpis jest dla mnie dodatkową reklamą tak naprawdę, bo jest w gorących XD także wielkie dzięki dla opa, że dał możliwość zarobienia jeszcze większej ilości siana na tym
@pinkman356: > dzięki za reklamę. psy szczekają, karawana jedzie dalej
Już kiedyś widziałem takie "argumenty" w dyskusji. Szkoliłeś się u Kołcza Majka?
@andrzej94thc: osoby co nie mają pojęcia o us, o tym czym jest chociażby działalność niezarejestrowana powinny siedzieć z dupą cicho, widać, że wypaliłeś już chyba większość swoich szarych komórek
@pinkman356: dobra, już nie pierdol, pokaż te historię przelewów i stan konta człowieku sukcesu. Chcę mieć dowód, że to działa. A no i jakieś paragoniki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pinkman356: to skoro masz działalność niezarejestrowaną, to albo nie zarabiasz 200 zł dziennie, albo oszukujesz US.
@pinkman356: Trochę żałuje, że nie kupiłem tego poradnika. Zazdroszcze, że musisz być zamożnym człowiekiem mając taką sekretną wiedzę.
@Niggalke: ale czy ja gościu zarobiłem polowe minimalnego wynagrodzenia? przelewy dostaję dopiero od dwóch dni, bo dopiero dwa dni temu wziąłem się za wysyłanie wiadomości. zarobię 1150zl i zawijam, a wy se możecie pierdolić
@pinkman356: to Ty nie masz pojęcia o czym pierdolisz. Raz piszesz, że dzięki tym sposobom zarabiasz 200 zł dziennie. Kiedy chcę stan konta i paragony to potem piszesz o działalności niezarejestrowanej, kiedy pokazuje Ci że według prawa musiałbyś zarabiać jedyne 50% minimalnej, aby to było legalne, to twierdzisz że ja nie umiem czytać ze zrozumieniem. Kolego, jak na twardego biznesmena, to się trochę kurwa gubisz xDDD a no i miałeś mi kutasa i gołą dupę pokazać, ale to już pomijam xDDD
@pinkman356: więc popatrz kto tu wychodzi na ograniczonego. Po prostu, jeśli twierdzisz, że tyle zarabiasz i piszesz o tym książkę, to to udowodnij. Jeśli bierzesz udział w rekrutacji na jakieś stanowisko, to rekruterzy też chcą jakiegoś pokrycia tego co napisałeś w CV. Więc akurat Twój tok myślenia wysiada, co jeszcze bardziej pokazuje jak jesteś ograniczony i że twoje wypociny są gówno warte.
@Niggalke: chuj mnie obchodzą twoje wypociny, dzięki tylko temu jednemu wpisowi aktualnie dostanę dodatkowe 2 przelewy i pewnie będzie ich jeszcze więcej, nie obchodzi mnie co tam sobie myślisz
@affairz: jak na to, że siedzę na dupie i tylko wysyłam ludziom książkę, to dla mnie git ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pinkman356: udowodnij to jak robisz te kasę, pokaż ile tego jest. Jak to zrobisz to kupię od Ciebie nawet 20 tych ebooków, rozdam rodzinie i znajomym.
@pinkman356: a chuj, niech będzie 50. Możesz wysłać tylko jeden, skopiuje sobie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) tylko ja fakturke poproszę ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@pinkman356, jeśli myślisz że to, że jesteś w gorących nagoni Ci sprzedaż, podczas gdy wyzywasz ludzi od debili i generalnie srasz żarem, to się bardzo zdziwisz. Jakbyś rozegrał to kulturalnie to MOŻE. A tak to sobie przypiąłeś łatkę i jeszcze Ci się czkawką ta cała książka odbije ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@thus: jak zarobić 1 000 000 zł: znaleźć 1000 fajerów, którzy zapłacą 1000zł za kurs jak zarobić 1 000 000zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Roszp: kto ma kupić to i tak kupi, niezależnie w jaki sposób się wypowiadam pod tym wpisem.
gdyby tak nie było nie dostałbym 4 wiadomości odrazu z prośbą o numer konta
ja sprzedaję książkę, a nie usługi marketingowe
@pinkman356 ale to "usługi marketingowe" sprzedają Twoją książkę. I robisz je bardzo źle.
@pinkman356: Nie kolego, Ty masz mi teraz udowodnić, że zarabiasz 200 zł dziennie ( ͡º ͜ʖ͡º) i fakturke rozumiem też wystawiasz? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Roszp: to jest poradnik jak zarobić kwit, a nie wielki zielnik roślin leczniczych. nawet okładka nie jest poważna, więc nie muszę nikogo udawać, tak jak pisałem, ci co są zainteresowani treścią tego poradnika to i tak są już w trakcie wysyłania mi przelewu
@HonyszkeKojok: dziękuję za ciepłe słowa i owszem ludzie kupują, bo poradnik działa. jestem geniuszem w takim razie (。◕‿‿◕。)
@pinkman356: Ty to jednak jesteś człowiek sukcesu, prawdziwy biznesmen.
Szkoda, bo najprawdopodobniej urząd skarbowy się dowie o tej nielegalnej zabawie.
@TheMan: podkreślam to, że są ludzie co mają z tego bekę i są ludzie co to ode mnie kupują. nie robię nic złego, nigdy nie pisałem, ze książka będzie za darmo i na pewno by nie była, bo napisało do mnie 1200 osób. każdy by się rzucił, żeby zarabiać z tych sposobów, to chuja by z tego wyszło
@pinkman356: czytajac twoje komentarze dowiedziałem się np. ze jestes burakiem :) no i oszustem ale to już wiedziałem po wpisie OPa :)
@thus: Ale dlaczego beka? Na starcie masz już jeden sposób na zarabianie podany :D Najpierw mówi, że za darmo a potem pisze o wybrańcach i chce za to kasę. I to już jest ten sposób i to za darmo dostałeś przepis :D
@thus: Odkrył prosty sposób na zarabianie dziesiątek tysięcy złotych bez wysiłku i podzieli się nim za jedyne 30zł.
Pracodawcy go nienawidzą!
@pinkman356: nie, ja mówiłem o tym żebyś teraz mi pokazał, że tyle zarabiasz, żebym widział że warto kupić tego e-booka ( ͡° ͜ʖ ͡°) resztę dopowiedziałeś Ty.
@its_all_in_the_game: @Roszp: Zachowuje się dokładnie tak samo jak Ci z grupek facebookowych co dają super pracę w domu. Jak wypunktujesz mu, że jest naciągaczem to od razu cwaniactwo się włącza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@thus to nie wiesz że w mlm zarabia się nie na przekazywaniu wiedzy a na sprzedaży poradników czy wejść na wykłady. Nowy w internecie czy jak.
@Harmonia: wklejałem wyżej screena, gdzie sam napisał, że zarabia 200 zł dziennie. A to co piszesz, to zwolnienie z konieczności użycia kasy fiskalnej XDDDDDDDDDDDDD przeczytaj powoli i dokładnie drugi fragment twojego cytatu, jeśli nie zrozumiesz, spróbuj jeszcze wolniej, pomogę Ci pogrubiając ważne fragmenty.
Sprzedaż e-booków a zwolnienia od konieczności zainstalowania kasy fiskalnej
Drugim wyjątkiem jest sprzedaż przez Internet. Towary, za które opłata została wniesiona za pośrednictwem banku, poczty lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej bezpośrednio na konto przedsiębiorcy nie muszą być ewidencjonowane na kasie fiskalnej. To zwolnienie stosuje się także w przypadku handlu książkami elektronicznymi.
Brak prawnego obowiązku używania kasy fiskalnej nie oznacza jednak, że przedsiębiorca sprzedający towary przez Internet jest całkowicie zwolniony z rejestrowania dokonywanych transakcji. Konieczne jest, by prowadził dokumentację, pozwalającą na identyfikację poszczególnych transakcji, a także przyporządkowanie płatności do towaru, kupującego i daty. Może także przesyłać nabywcom dowody sprzedaży w postaci rachunku lub paragonu wygenerowanego inaczej niż za pomocą kasy.
No ale ten, to ja się ośmieszam xDDDD
Dla informacji, jeśli prowadzę działalność to fakturę lub paragon mogę wystawić przy pomocy czegoś takiego jak jebany program do faktur i wydrukować na czymś takim jak jebana drukarka xD ewentualnie mogę też kupić sobie pakiet druczków i wypisać ręcznie.
@pinkman356: a Ty, bombelek, za każdym razem kiedy mówię o dowodach, to się uciszasz, dopóki ktoś nie zmieni tematu xDDDD
@Harmonia: ja pierdole xDD wiesz w ogóle jak to działa? Jako sprzedający to tak czy srak ma mi wysłać paragon czy jakikolwiek inny dowód sprzedaży, to że nie musi mieć KASY FISKALNEJ absolutnie nic nie zmienia.
Zawsze miałem bekę, jak widziałem na fejsie posty w stylu "200 zł dziennie za 2h pracy przy komputerze, zainteresowani niech komentują" i tysiące komentarzy pod nimi.
@Psychopathy_Red: pis wygrał wybory
@Harmonia: a to że ja mam zamiar dokonać zakupu na firmę, to chcę na to mieć fakturę, żebym mógł się rozliczyć. On żeby fakturę wystawić, musi mieć DG. Może nawet ją w arkuszu kalkulacyjnym rozpisać, byleby miała wszystkie niezbędne dane.
@pinkman356: niggalke polecam olać bo to kolejny kuc co myśli że myśli logicznie bo ci wytknie """"""""""""""""""""""""""""""""""""""logiczne""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" niezbieżności
nie wnikam czy oszukujesz ludzi czy nie, po prostu mówię że możesz go z marszu zbanować bo szkoda czasu
@pinkman356: Nie kuś szatanie. Jak przeglądają FB, robią skriny nielegalnych karynek robiących paznokcie itd, to i za ciebie się wezmą Będziesz mógł napisać poradnik jak pierdzieć w pasiak bezgłośnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Niggalke: nikt w internecie nie musi ci wystawiać faktur za ebooka którego jest self-pulisherem
polecam się doedukować bo nawet o sprzedarzy nic nie wiesz
[facepalm]
@Harmonia: Dobra dobra, to pewnie nie jego pierwszy raz jak kręci hajs na nielegalu. Prześwietlą konto bankowe i wyjdzie szydło z worka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
od kiedy niby ktoś ma wystawiać komuś faktury? bo chce kupić dokument w pdfie na firmę? to jest sprzedaż prywatna, jak każdy self publishing, opodatkowana z której trzeba się rozliczyć, ale wciąż internetowa, tu nie ma czegoś takiego jak faktury
jprdl
wy tak na serio? fakturę to ci amazon może wystawić a nie on
Jedna rzecz mnie dziwi same milionery na tym wykopie którzy zarabiają conajmniej 5 tysięcy na rękę i więcej a robią gównoburzę bo ktoś chce 30 zł za ebok. Nie chcesz nie kupuj. Wielokrotność tych 30 zł za to przepierdziela się na lewo i prawo na rzeczy zbyteczne nieraz. Najwidoczniej te 5 tysięcy i więcej zarabiają na dodatek pracując 3-4 godziny dziennie bo mają czas na gównoburze i energię po pracy a ile ludzi wraca z roboty wykończona ,pracują fizycznie.
Kiedy chcę stan konta i paragony to potem piszesz o działalności niezarejestrowanej, kiedy pokazuje Ci że według prawa musiałbyś zarabiać jedyne 50% minimalnej, aby to było legalne
@Niggalke: nie musi, wystarczy że publikuje, on nie jest żadną firmą, w internecie masz masę ludzi co publikują i mają z tego kase i nic się nie dzieje
podatek odprowadzić musi, ale to nie jest i nigdy nie będzie działalność gospodarcza
działalność gospodarcza nie opiera się na sprzedaży książki na necie, równie dobrze może to robić przebywając w innym kraju i gowno możecie mu zrobić
@jacieniemog28: dlaczego ja ciebie trollu nie mam jeszcze na czarno... Powiem tak
pokaż spoiler Upadnij na głupi ryj
@Harmonia: @Niggalke: za to ja mam was na czarnej
jego sprzedarz jest prywatna, sprzedaż przez smashwords, amazona jest tym samym, ale to nie jest działalność która musi być rejestrowana gdziekolwiek, po prostu liczy się odprowadzony podatek, wszystko zależy od terytorium kraju na którym publikuje, polska może mu zrobić lahe jesli publikuje w chinach
@andrzej94thc: zapoznaj się z terminem self publishing, jeszcze nie spotkałem się z autorem który by coś takiego rejestrował
która jest bardzo nieprawdopodobna XDD
@Harmonia: bo znam temat od autorów, liczy się kraj rejestracji i adres przebywania, jak mieszkasz zameldowany w niemczech to podlegasz ichniemu US a polska może ci jak wyżej obciągnąć
@jacieniemog28: masz rację, na 100% ma obywatelstwo chińskie, że też na to nie wpadłem...
ale to, że trafisz na kogoś mieszkającego za granicą to jest bardzo mało prawdopodobne.
@Harmonia:
zwal se do korwina i """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""'logiki""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
może ci przejdzie
Ty przecież pierdoliłeś o sfałszowanych wyborach i dlatego mam Cię na czarnej XDD
@Harmonia: bo to żaden problem, nawet w PRLu to robili na lajcie
@jacieniemog28 już któryś raz czepiasz się tej logiki a jedyną osobą, która o tym ciągle pisze jesteś Ty :) Jak masz okres to odpuść może internety, elo
@jacieniemog28: podobne jak Twoje
jeżeli ma adres zamieszkania w chinach, albo ich obywatelstwo
napiwno
@jacieniemog28: dokładnie, szkoda czasu na takich dzbanów jak Ty, przejrzałem profil i widzę, że każdy ma takie samo zdanie więc narka xD
a co do jego """"""""""""""""""""""""""sekretu""""""""""""""""""""
to go nie ma, po prostu to jest kolejny motywator za który się płaci, nikt z tym nic nie osiągnie
osiągnąć sukces można jedynie ciężką pracą nad sobą, czy to jako rysownik, pisarz czy muzyk, wszystko leży w marketingu i dotarciu do grupy docelowej, to naprawdę wszystko
wszystkie te finansowe nindży czy sekrety zarabiania to bait
1. odkładasz hajs na lokacie/innym
2. inwestujesz w reklamy na fejsie itd.
3. inwestujesz w inne sposoby jak ulotki, czy druk na żądanie by to rozdać za free
4. jestes aktywny w internecie bo to już jest mus
@pinkman356: powiem ci ze plus minius 150 zł za ośmieszenie się i spięcie generujące pianę na pysku - świetny deal zrobiłeś xDDDD gdyby ludzie tylko wiedzieli jakie to latwe... może napiszesz o tym ksią... oh wait! xD
@pinkman356: ja wiem że ludzi są z natury głupi, ale nie udawaj, że ty jesteś jeszcze głupszy. za chuja tylu naiwniaków nie znajdziesz.
Dostęp do e-booka dostanie tylko ograniczona ilość osób (jeżeli dostałeś tę wiadomość to znaczy, że zostałeś wybrany jako nieliczny z 1200 osób). Żeby otrzymać dostęp do e-booka należy wysłać przelew o kwocie 30 zł na konto XXX XXX XXX.
@thus:
żeby to jedna (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@pinkman356: czyli jesteś oszustem, bo piszesz że wybrałeś niewiele osób z 1200, a taką wiadomość wysłałeś do wszystkich 1200 osób. Zwykłe oszustwo xD
bekę mam z was biedaki XD
dzięki za reklamę..... zarabiam dziennie dzięki temu 200 zł
zarobię 1150zl i zawijam, a wy se możecie pierdolić
@pinkman356: Zrobiłeś mi dobry wieczór tymi wpisami milionerze.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sami programiści 15K/20K/50K lub milionerzy na tym wykopie przesiadują.
Co ja tu robię biedny żuczek i kilka mnie podobnie biednych osób. Chyba się zapłaczemy z żalu.
Do pozostałych. Czy wy macie głowę tylko do noszenia czapki?
Śmiejecie się z emerytów kupujących garnki za 10 tysięcy, a sami nie jesteście lepsi.( ͡° ͜ʖ ͡°)
@thus: Mirku ale wiesz, że on nigdzie wtedy nie napisał że to darmowy ebook będzie? Więc beka trochę z Ciebie :)
2 dychy nie majątek tak przy okazji ;)
@pinkman356: zachowujesz się jak modelowy przykład byznesmena, który chuja w życiu zarobił, ale każdemu będzie przedstawiał swój obraz jako lepszy.
Obejrzałem filmik wrzucony tutaj przez @efek i tam padają bardzo znamienne słowa charakteryzujące każdego internetowego bogacza: https://youtu.be/EsT5Gc_tT2s?t=1655
Każdy, dosłownie każdy typek co chwali się jaki z niego nie jest biznesmen, ile to on kasy nie zarobi, zarobił, albo jakie to zna niesamowite sposoby na wzbogacenie się, tak naprawdę WALI ŚCIEMĘ.
Już tylu ludzi na necie było wypunktowanych, że to jest coś co zawsze się powtarza - kreowanie się na kogoś kim się nie jest, wciskanie ludziom szajsu, niesprawdzonych produktów, wątpliwej jakości produktów.
A najlepsze jest to, że to działa i ci ludzie dzięki temu się bogacą, bo pewna grupa osób (do której mam szacunek, bo dzięki nim widać jak to działa) zawsze to kupi.
@thus: Jebaniutki XD wiedziałem że to wał, nawet napisałem dla picu i co? Dostałem identyczną odp co Ty XD
@przegrany_przegryw: polecam jeszcze materiał tego samego gościa o ulubieńcu wypoku - kołczu majku, który nawet miał tu konto..
https://youtu.be/E2J9x8OHA9w
@thus: też dostałem, typowa opcja jak zarobić milion - znaleźć tysiąc ludzi, którzy ci zapłacą tysiąc złotych
@efek: dzięki, już przedtem po obejrzeniu tamtego filmiku dodałem ten o kołczu do obejrzenia w wolnym czasie. Chociaż o nim już coś tam kiedyś widziałem (z uwagi na dramę jaka była chyba 2 lata temu z nim) i wiem, że jest obłudnym, prymitywem ze wszelkimi cechami jakimi gardzę u ludzi. Ale filmik na pewno obejrzę.
@thus: dziekujemy za unboxing cwaniaczka.
Czekamy teraz na wiadomosci od osob, ktore z ciekawosci daly sie zruchac na 30 zyla.
@pinkman356: w przeciwienstwie do Ciebie ciotko, my nie musimy odzierac sie z godnosci i rigczu by zarobic 200 zl. Pizda jestes nie cwaniak, jedyne co Ci pozostalo to toczenie piany, zeby (twoim zdaniem) nie wyjsc na kompletnego idiote przed Mirkami.
Pozwol ze Ci ulze - to niemozliwe.
@Harmonia:
kupiles od niego ten poradnik, ze go tak bronisz? Bo poki co to Ty sie osmieszasz, a Niggalke ora.
@regis_uszatek:
...a wiesz, ze tag #rozdajo do ktorego sie z tego co pamietam odwolywal byl do giveawayow, ktore z natury tegi tagu NIE SA PLATNE?
Z jakiegos powodu tez pamietam, ze to mialo byc darmowe.
@thus: beka z ciebie, bo pinkman nigdzie nie pisal, ze za darmo xDDDD. Ale pewnie rzuciles sie jak szczerbaty na suchary, bo sobie ubzdurales ze za darno i bys sobie do 1.5k wyplaty dorobil, a tu zonk xDD
@Xysz: już nie naciągaj. Nigdzie nie wołał, że darmoszka. Kto chce niech płaci i tyle.
@thus: na jego miejscu bym zrobił trolling i treścią tej książki by było "zrób atencję na wykopie, a potem szukaj frajerów, którzy za to zapłacą" XD
@thus przeca to proste, kup za 3 dychy i sprzedawaj dalej za 4. W środku Manual do ps jak zrobić nową i okładkę ( ͡º ͜ʖ͡º)
@thus: proponuje zrobić zrzutę na jedna sztukę i udostępniać za darmo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Harmonia masz rację, aplikacja zacytowała mi Ciebie w poście innego mirasa z wątku. Ale dzbana szukaj gdzie indziej dzwońcu, bez urazy.
@pinkman356: nie rozumiem jednego, przez co automatycznie zaufanie zdrowego człowieka do Ciebie powinno spaść do zera.
jeżeli dostałeś tę wiadomość to znaczy, że zostałeś wybrany jako nieliczny z 1200 osób
I taką wiadomość wysyłasz do wszystkich, co już na początku pokazuje, że kłamiesz. A potem jeszcze się tłumaczysz, że po prostu nie każdy zapłaci.
Ale być wybranym do czegoś, a po prostu coś kupić to są dwie różne rzeczy.
Kasia vs Krysia? Głosuj w komentarzu bo nie mogę z mobilnej dodać ankiety
#gimbynieznajo #ladnapani #rajstopy #seriale #13posterunek #lokatorzy #glupiewykopowezabawy
#tinder
Pamiętacie typa co pojechał z laska której nigdy nie widział na randkę do Rzymu? To ja... przychodzę z dalszymi podbojami XD Może ciekawa anegdota, może nie
Odpaliłem tindera po 23, patrzę jakieś konto z jednym zdjęciem dwóch lasek, ale bez twarzy. W opisie „Domowka dzisiaj u nas 15.01”, dałem w prawo. Match! Szybka wiadomość do koleżanki pokaż całość