Wpis z mikrobloga

@Wujek_Fester: @NiewielkiKonikPolny:
Sam lubię dobrze zjeść i najlepszym sposobem dla mnie jest też samemu sobie ugotować. Wg mnie osoby, które podchodzą do gotowania w taki sposób mają większe szanse na dobre efekty. Oczywiście podejście na poziomie rozkminy molekularnej nie jest konieczne, wystarczy podejście techniczne – modyfikujemy jakiś parametr z zamysłem polepszenia potrawy i obserwujemy skutki, wyciągamy wnioski.
@lurkujacy: Ciasto damasceńskie to poprostu ciasto francuskie gdzie są warstwy ciasta z mąki oraz warstwy ciasta z masła. Całość się składa i rozwałkowuje. Po takim działaniu należy ciasto włożyć do lodówki aby warstwa tłuszczową oddzieliła się od warstwy z mąką. Całość należy powtórzyć min 4 razy maxymalnie 6. Ciasto pieczemy w wysokiej temperaturze ok 200 stopni Celsjusza. Dzięki takim zabiegą, budowie i strukturze ciasta oraz warunkach pieczenia dostajemy ciasto które ma