Obczajcie tego popierdolonego paluszka ktorego dostalem w paczce
@MArcinnn96: a i tak większość oprogramowania specjalistycznego jest tworzona pod architekturę Intela. Zużycie energii też niższe.
@Jestem_Tutaj: Jak Intel trzyma za mordę rynek OEM i rynek laptopów to nic dziwnego że sprzedadzą więcej, ale w sferze entuzjastów i maszyn serwerowych i tak dominuje AMD. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a i tak intel sprzeda więcej procków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jestem_Tutaj: to jest tak jak z ajfonowcami, większość ludzi jest głupich i stąd takie wyniki sprzedaży.
@Kolorowezworki: jak korzysta z tych avx512 to akurat wyższe, a zegar o 50% spada. Cała reszta softu jest za to pod amd64 xD
@Kolorowezworki: jak już prawie wszystko jest pisane już pod 64bity gdzie pełna nazwa tej architektury to uwaga amd64 xD
@Kolorowezworki: Uuuu ktoś tu nie wie jak bardzo AMD zaczęło orać Intela poborem prądu :D Dziwnym trafem w aplikacjach takich jak Davinci Resolve i tych które wykorzystują wielowątkowość AMD ciśnie Intela że aż wstyd pomimo niższych zegarów. Śmiechłem.
@supra107: AMD nie dominuje w sprzedaży procesorów serwerowych. AMD nie ma szans w mobilce na ten moment a rynek serwerowy jest perspektywiczny ale tam dalej Intel gra pierwsze skrzypce i na razie grał będzie ale to też może być kwestia czasu ;)