Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
Dzisiaj wleciało coś specjalnego - zupa Tomka ( ͡° ͜ʖ ͡°) (czyt. tajska zupa Tom Kha/galangalowa). Świetne połączenie 5 smaków. Lekko słodka, słona, kwaskowata, przyjemnie pikantna i pełna umami. Dodatkowo ten zapach... po prostu poezja. Zrobiłem cały garnek, więc spokojnie styknie na 3 dni. Na wierzch standardowo świeża kolendra.
#gotujzwykopem #kulinaria #foodporn #kuchnia #jedzenie #jedzzwykopem #azja
Pobierz Michu94 - Dzisiaj wleciało coś specjalnego - zupa Tomka ( ͡° ͜ʖ ͡°) (czyt. tajska zup...
źródło: comment_cIcPvcatZ1SjNRgYC54y49j01KqRHsS1.jpg
  • 13
@Michu94 chodzi tylko o sposób podania ;) na google wpisz i w obrazkach zobacz jak to można ładnie podać. Ładne podanie to połowa sukcesu (zwłaszcza jak się zaprasza laskę na chatę:). Chociaż przyznam, że ja też nie jestem mistrzem w tej kwestii.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kotbehemoth: tak. Wiem, wiem. Chciałem w eleganckiej miseczce podać, ale w domu mam tylko takie o małej objętości. Wówczas nie mógłbym nałożyć sobie słusznej porcji( ͡ ͜ʖ ͡) poza tym lubię spory dodatek kolendry
PS. Lubej podobał się rezultat
@Michu94 przypomniał mi się mój nieudany eksperyment z jakąś zupą kwaśno-coś tam. Też dawałeś ciemny ocet ryżowy? Ja miałem tylko jasny, a to podobno dwa całkiem różne octy, i może dlatego mi zupa nie wyszła.
@Chrystus: posiadam oba rodzaje octu. W swojej zupce oczywiście nie używałem. Dodałem limonkę, sporo limonki, więc nie potrzebowałem dodatkowej kwasowości. Raczej w Twoim przypadku stawiałbym na danie z kuchni chińskiej.