Wpis z mikrobloga

Mógłby mi ktoś wyjaśnić kto obył się na privach i globie w czym taki global jest lepszy? Ja całe życie cisnę na prywatnych serwerach i w sumie poza jakimiś nieistotnymi bugami, niedziałającymi niektórymi questami to nie wiem po co miałbym płacić za global. Z plusów priva jest fajna mała społeczność.

#worldofwarcraft #wow #pytanie
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@korporacion: Do mniej więcej czasu jak na globalu była połowa Cata grałam na privie, potem na globalu. Próbowałam wracać na privy, ale to nie to samo... Fakt, w 100% zgadzam się z tym ze zazwyczaj społeczność jest lepsza na privie, ale wystarczy na globalu znaleźć fajna gildie do tego.
Ja tak naprawdę uwielbiam lore i podoba mi się to ze na globalu jestem na bieżąco. Tez czlowiek nie zdawał sobie
  • Odpowiedz
@korporacion:
Dopóki nie spróbujesz dobrze przyrządzonej kobe, będziesz uważał, że wołowiny od pana Staszka nic nie jest w stanie przebić. Na privach gra się spoko, dopóki nie zobaczysz, że na retailu gra się lepiej. Ciężko wrócić z lepszegop do dobrego.

Może najpierw zalety privów:
- mała, skondensowana społeczność - co oznacza, że po jakimś czasie kojarzysz ludzi (również po przeciwnej stronie barykady) i masz wyrobione na ich temat zdanie; daje to poczucie istnienia w wirtualnej społeczności,
- niższy cachet ceiling, czyli łatwiej o połechtanie swojego ego - mniejsza baza graczy oznacza większe możliwości bycia w jakimś aspekcie
  • Odpowiedz
@korporacion: bo na globalu wszystko ma sens i nic nie tracisz i gra progresuje? idz dalej graj na sunwelu i oczekuj zeby co rok nowy serwer wotlk otwierali progresion server
  • Odpowiedz