Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@voga1: do sushi ładujesz co chcesz. Ja dawałem awokado, tykwę marynowaną, rzepę marynowaną, paprykę, ogórka, łososia, paluszki krabowe, i serek Philadelphia. Jeśli chodzi o ryż to najpierw pluczesz go z 5 razy. Następnie dolewasz wody w stosunku 1:1 i stawiasz na gaz odpalony na maca i czekasz az się zagotuje. Po tym skręcasz na minimalny i pod przykryciem gotujesz ok 12 minut. Po tym czasie zdejmujesz garnek z patelni i owijasz
@bomba4: to smacznego ( ͡° ͜ʖ ͡°) jesz surowiznę nie pierwszej świeżości, z partii ryby nie do sushi i nieoczyszczoną, NIE do spożycia na surowo. Polska dziki kraj, nie odróżnia a w sushi się bawi, chociaż róznią się kolorem i konsystencją, nie wspominając o ościach i bonusach, które powinny być ogarnięte obróbką terminczą. Powinni jakoś Polaków informować w supermarketach, komu do głowy przyszło, żę u nas żrą
@bomba4: nie czaisz, partie do sushi są z innej częsci ryby i są oczyszczone (mrożenie nie wszystko ubije). Ryby do surowego spożycia, do sushi mają swoją kategorię. To co kupujesz z supermarketu NIE jest na tyle świeże by jeść na surowo, że Ci w ogóle to smakuje ( ͡º ͜ʖ͡º) W sumie się nie dziwię, jeśli smakuje Ci mięcho z lidla w dodatku jesz hodowlanego łososia