Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Zastanawiam się nad sróbowaniem gotowania na parze. Glownie z myślą o kurczaku i warzywach (mrożone i zwykle) a więc dwa poziomy, a może i jeden by wystarczył, jeżeli kurczaka z warzywami można na raz.
Tylko nie wiem czy iść w elektryczny parowar czy tradycyjny garnek. Mam płytę elektryczna (nie indukcja).
Tak więc jakby ktoś mógł się podzielić swoimi doświadczeniami to byłbym wdzięczny, jak i linkiem do wartych rozważenia narzędzi. Nie za miliony monet, ale i nie najtańsze gówno którego nie będzie sensu używać. Nie wiem też przecież czy się przekonam do takiego gotowania.

#pytanie #gotowanie #mikrokoksy #diets
  • 7
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@KrwawyPacyfista: przyznam że właśnie fakt że parowary elektryczne są z plastiku (nie przekonuje mnie on w przygotowaniu żywności) i opisywane są trudności z utrzymaniem czystości mnie do nich zniechęca.
Z drugiej strony są najbardziej chwalone w sumie, na morele jest jakiś Tefal za 140 popularny, widziałem też te lidlowr

Przyznam że byłem nastawiony na garnek z wodą i taki zestaw do 200, ale raczej mnie prsekonales.
O takiej szczotcr pierwsze słyszę,