Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@ROCCO1: korwinowi nie #!$%@? się na progu zajęło dłużej niż korolukowi wbicie tych subow. Gdzie trzeba pamiętać, że niestety jeden w porównaniu do drugiego to tak naprawdę noname
  • Odpowiedz
@memento_mori Swoją drogą to te "masakry" to takie trochę dla ubogich. Typ sobie wybiera na ofiary jakichś ćwierćinteligentów z Twittera, którzy sami siebie masakrują, a jego pieski merdają ogonkami co najmniej jakby właśnie Foucault z Žižkiem zaorali Scrutona. Jak na zaplecze intelektualne (xD) i głównego apostoła #neuropa to nic szczególnego.
  • Odpowiedz
@Clermont: Znajdź mi jakąś popularną figurę wśród prawaków, która nie jest ćwierćinteligentem, chętnie się jej przyjrzę. Kim jest Scruton, to wie może 10 konserwatystów w Polsce, z czego tylko 1 wchodzi na Youtube. Kanał ma z założenia trafiać do szerszej widowni i odbrązawiać bożków czczonych przez rzesze.
  • Odpowiedz
Problem jest taki, że polska prawica (nie licząc tej centro) jest inteligentniejsza na skraju

@WilhelmNeuropek: prawica nie może być inteligentna. Ślepa wiara w to, że to co zastało się po urodzeniu wokół siebie jest najlepsze świadczy o małym potencjale intelektualnym. Religia taka jaką zastałem, naród taki jaki zastałem, stosunek do kobit jaki zastałem, zerowa świadomość ludowej historii polski pod butem "patriotów" jaką zastałem itd.
  • Odpowiedz
@koroluk: Popularne figury wśród lewaków generalnie też są idiotami. Mnie to wisi, z kim wy sobie będzie dyskutować, ale nie wiem, jaki jest sens "masakrowania", kiedy jedni obierają sobie za cel Kaję Godek, drudzy - julki z Twittera i przygłupie felietonistki z Agory. Neuropki przedstawiają siebie jako tych stojących po stronie rozumu, metody naukowej i wszelkich Journal of..., więc spodziewałbym się wytoczenia najcięższych dział i polemiki z poważnymi, niewygodnymi
  • Odpowiedz
@Clermont: No to zachęcam do obejrzenia odcinka o aborcji, gdzie polemizuję z argumentami zaczerpniętymi z literatury fachowej, do odcinka o homoseksualizmie, gdzie także raz po raz powołuję się na artykuły peer-review, czy do odcinka o Mentzenie ekonomiście, gdzie drobiazgowo analizuję plan finansów propagowany, bądź co bądź, przez doktora ekonomii.

Sama zaś wspomniana przeze ciebie Kaja Godek również była okazją do przebieżki po ustaleniach współczesnej psychiatrii i miałeś tam sporo Journal
  • Odpowiedz
@koroluk:
Skoro nie wiesz to pomogę ci się dowiedzieć że na przykład w odcinku o homoseksualizmie pieprzyli coś o ideologii LGBT xD
Niby mają szerzyć wiedzę, a często srają jakimiś sloganami bez pokrycia.

Nie powiedziałbym jednak że są dość ważnym celem.

Określiłbym ten kanał jako coś podobnego do wojny idei. Tyle że różnica jest taka, że jestem przekonany że żymon manipuluje świadomie, a "nie wiem, ale się dowiem" z dużym
  • Odpowiedz