Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mielonkazdzika: Dziękuję. :) A ten sos rybny, to mam dwa pytania, po pierwsze, ile go tu dałeś, a po drugie, wiesz może, co można z nim robić prócz kimchi? Bo kiedyś, wiele lat temu, go kupiłem i nie miałem do czego wykorzystać poza jednorazowym wrzuceniem małej ilości do jakiejś potrawy, przez to tak leżał i go wyrzuciłem w końcu. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@mielonkazdzika: jestes pewien, że nie za duzo wody w tym? Koreańczycy raczej smaruja liście pastą i nie dodaja jej wcale. Tzn moczą liście w solance, ale w koncowej fazie jest ona usuwana, ale to zanim dodadza jakiekolwiek przyprawy. Ta kapusta ze słoika usiądzie i będziesz miał poł słoja wody

co można z nim robić prócz kimchi?


@chlodna_kalkulacja: sos rybny jest super do wszystkiego ( ͡° ͜ʖ ͡°
Z zona pijemy ta wode jak juz zjemy kapuste :)


@mielonkazdzika: to zmienia postac rzeczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Po prostu niepotrzebnie rozwadniasz smaki które tam dodajesz ( ͡° ͜ʖ ͡°) To nie kiszona kapusta i nie musi byc w zalewie. Solanki sie używa do moczenia liści przez kilka godzin tylko a potem sie smaruje pasta paprykowa z innymi przyprawami i tyle (