Wpis z mikrobloga

@hoppek: także mam na PC z kabelkiem oficjalnym i nie ma problemu. Jak używałem przejściówki duży>mały jack i przez mikrofon to było trochę kiepsko
  • Odpowiedz
@hoppek: też mam na pc, aktualnie korzystam z kabla ale przerobiłem też kilka interfejsów audio. Jeśli masz pytanie co i jak to wal śmiało. ;)
  • Odpowiedz
@hoppek: mam wersję na PS4 i Maca. Na kompie gra się zdecydowanie lepiej, bo jest mniejsze latency. W konsolach lag jest tak wyczuwalny (dochodzi czynnik opóźnienia HDMI jeśli nie używasz bezpośredniego wyjścia audio z konsoli), że wprawdzie da się grać, ale strasznie to denerwuje i odbiera trochę frajdę z gry.
  • Odpowiedz
  • 0
@bb-8: póki co nie myślę o interfejsie audio. Ale jak będę chciał kiedyś, to się przypomnę ;)
@size: Ja mam akurat PS4, Xbox One i Maka. I jak mówiłem o wersji na PC, to właśnie myślałem o graniu ma maku. Mam Pro 13 z 2015 i zastanawiam się czy mi to udźwignie.
  • Odpowiedz
@hoppek: pamiętam, że przy instalacji były jakieś przygody, bo nie miałem obrazu (to było zaraz po wyadniu wersji na MacOS), ale chyba już to poprawili. Ja musiałem coś zmieniać w plikach steama, żeby ruszyło. Niestety nie pamiętam co, ale na forum steama były wątki na ten temat. Ale myślę, że już to załatali i ruszy Ci bez problemu.
  • Odpowiedz
  • 1
@size: Właśnie odpaliłem i działa bez problemu. Jedynie co irytuje, to fakt, że wentylator wkręca się w większe obroty.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hoppek: korzystam od lat na pc - zero opoznien. Od razu rada. Nie baw sie w żadne zamienniki , sygnał wejść słuchawkowych, liniowych itd. Wyłącznie dobry interface jezeli już ale najlepiej kabel rs. Korzystałem z integrowanej karty. Wydawało mi się ok ale po przejściu na dedykowany kabel zobaczyłem w jakim bledzie tkwiłem. Teraz mam więcej opcji i małe studio domowe ale i tak z kabla do RS korzystam
  • Odpowiedz
@hoppek: mam od 2 lat i nie mam problemów. Z tym że jest na stałe podpięty do di boxa którym rozbijam sygnał gitary. To tak naprawdę karta dźwiękowa z wyjściem na jacka. Wiec część jest analogowa a druga część cyfrowa. Możliwe że z czasem jeżeli jest "w ruchu" się wyrabia ale wygląda bardzo solidnie i u mnie nie zapowiada się na wymianę w najbliższych latach
  • Odpowiedz
@hoppek: tak, zdecydowanie wystarczy. ja dopiero jakiś czas temu podpiąłem dodatkowe "atrakcje" żeby mieć dodatkowy odsłuch w piecu. Do normalnego zastosowania kabel jest jest wystarczający
  • Odpowiedz
  • 0
@Pandamonium: A jakbym chciał podpiąć gitarę przez USB i podpiąć do komputera piec, żeby mieć odsłuch z pieca, to potrzebuję dodatków, czy możne to jakoś ogarnąć?
  • Odpowiedz