Wpis z mikrobloga

  • 176
@MorWus nawet powiem Ci co poszło nie tak. Wlaleś galaretkę zanim masa dobrze stężała. Opcjonalnie wlewales galaretkę za dużym strumieniem i galaretka wypłukała masę serową.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 584
@MorWus: następnym razem wez biały twarożek a nie ser pleśniowy niebieski i będzie git ( )
  • Odpowiedz
@MorWus: @kaspah: Galaretka, którą polewamy ciasto powinna być już "lekko" zgęstniała, jak gęsty sos. Wtedy nic nie spływa ani nie łączy się z ciastem tylko szybko ładnie i co ważne równo zastyga ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@MorWus w kupnych galaretkach o 1/4 daj wody niż w przepisie, ostudź galaretkę przed wylaniem na górę i lej na masę serową na łyżkę - jak przy robieniu drinków, nie mieszają się wtedy warstwy :)
  • Odpowiedz
@MorWus: nie przejmuj się, może być efekt ciekawszy niż się spodziewałeś. Wiele przepisów powstało przez przypadek.
Ja bym się nie zastanawiał czy taki miał być czy nie, po prostu bym jadł.
Wrzuć zdjęcie jak ukroisz.
  • Odpowiedz
@MorWus: przynajmniej zrobiles w dobrym naczyniu xd ja kiedys zrobilem serniczek w takiej tortownicy z odpinanym dnem. Polalem galaretke na gore, rano wstaje sprawdzic jak wyszlo, a tu cala galaretka #!$%@? przez nieszczene polaczenie, wiec cala zastygla na sciance lodowki xd
  • Odpowiedz