Wpis z mikrobloga

@warszawiak39: bo mieszasz kurczaka jak #!$%@?.
zrób tak: rozgrzewasz dobrze patelnie, wrzucasz, obsmażasz, DELIKATNIE przewracasz żeby obsmażyć z każdej strony. Potem zmniejszasz ogień i dajesz dojść wewnątrz. AHA i smażenie kurczaka nie trwa 20 minut, wiec jak masz kilo do usmazenia to zrob to na 2-3 razy, bo wrzucenie kurczaka powoduje obniżenie temperatury, a przypominam że pkt. 1 to "rozgrzewasz dobrze patelnie".

Kurczak ładnie zarumieniony z zewnątrz i soczysty wewnątrz. Obejrzyj
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mudzo: ja też stwierdzam że #!$%@? mięso jest w biedrze (u mnie na osiedlu przynajmniej). Robiłem skrzydełka z Lidla i z biedry w ten sam sposób i w tych z biedry wiecej wody wypłynęło za każdym razem(°°
@JoeGlodomor: @warszawiak39: a gówno a nie polecasz nauczyć się smażyć. Nie kupuje kurczaka w biedrze bo nie da sie go usmażyć. Wrzucam na dobrze rozgrzana patelnie z olejem i nic, nie usmazysz gotuje sie. Juz lekko od roku nie kupuje tam kurczaka bo to paranoja. Biore piers z delikatesow centrum i jakos nagle potrafię?