Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@Phyrexia: własna pizza lepsza, ale gadanie, że wychodzi taniej xD pizza z lodówki z biedronki 10zl, sama mąka zero kosztuje 4 zeta, a nie kupię pół mąki, drożdże, mozzarella, puszka mutti kolejne 4 zeta jak nie więcej, jakieś mięso, może boczek? 6zl cienkie plastry, ooo i nawet cebuli nie dałam, a już wyszło drożej xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@Phyrexia: nie, ale jak robię w domu lepszą pizze to nie używam gównianych rzeczy. Po co miałabym robić średnią pizze. A inflacja tak zapieprza że do puszki mutti doplacasz z zeta (cena z tygodnia włoskiego w biedrze czy lidlu) vs puszka zwykłych pomidorów z biedronki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@banjo: pizza mrożona na jakimś poziomie zaczyna się od 12-14 zł i jest zazwyczaj zbyt mała, żeby dorosły chłop mógł się najeść. Zawsze można kupić gówno o stosunku ciasta do składników takim, że korzystniej wyjdzie położyć wędline na ciasto drożdżowe, ale po co to jeść?

Jak Ci zostaje składników to zawsze możesz narobić więcej ciasta i zamrozić, a i tak będzie lepsze niż kupne pizze.
Możesz również pójść zgodnie z tradycją
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@cyberchosnek: upraszczalam, jak robie picke to 5 x 30 cm wychodzi z 1kg mąki, kamień i te sprawy( ͡° ͜ʖ ͡°) jedyna lipa to zagniatanie ciasta, tego robić nie lubię i oczekiwanie. A jak już gotowe ciasto to faktycznie banalnie prosto i szybko
  • Odpowiedz
@banjo: no pizzę w domu (kamień, mmm, piekna sprawa :> ) możesz zrobić na wypasie, albo tanio i po bandzie. Tylko , że moim zdaniem nawet tanio i po bandzie jest lepsze niż pizze mrożone :)
  • Odpowiedz