Aktywne Wpisy

hejterka99 +18
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

vartan +49
Zauważyłem, że masa ludzi ma srakę w dzień wypłaty. Czekają jak na gwoździach, bo MUSI dziś wpłynąć.
Moja szwagierka np. nie chce zmieniać konta na bank poza lokalnym spółdzielczym, bo jej koleżanki dostają w ten sposób wypłatę dzień później.
Serio tak wiele osób nie na buforu nawet na 1-2 dni?
I ja nie piszę o tym, że pracodawca nie wypłaca w ogóle, tylko że po prostu z jakiegoś powodu wypłata przychodzi dzień później, a oni
Moja szwagierka np. nie chce zmieniać konta na bank poza lokalnym spółdzielczym, bo jej koleżanki dostają w ten sposób wypłatę dzień później.
Serio tak wiele osób nie na buforu nawet na 1-2 dni?
I ja nie piszę o tym, że pracodawca nie wypłaca w ogóle, tylko że po prostu z jakiegoś powodu wypłata przychodzi dzień później, a oni

@nieocenzurowany88: wrzucał ktoś tutaj wcześniej tabelkę ze stawkami za dzień, jak dobrze pamiętam, to szeregowy to coś koło 110 zł dniówki
źródło: comment_1669793286cSBnFcN1xaKB8q8f3eNOy5.jpg
PobierzW zdjęciu w poście masz podstawę prawną wezwania, w ustawie jest napisane, że każdy po komisji wojskowej jest "rezerwista pasywnym" czy jakoś tak, a każdy rezerwista może zostać powołany na obowiązkowe ćwiczenia. I to właśnie się dzieje
Komentarz usunięty przez autora
Szykuj sie na kręcenie wora, studenciaku xD
W obecnej ustawie nie ma już tego.
Jesteś w stanie znaleźć jakąś obowiązująca podstawę prawną?
Mały shameless plug - kilka dni temu zrobiłem amatorską analizę ustawy i zawarłem tam trochę informacji: https://www.wykop.pl/link/6916389/czy-wiesz-ze-mozesz-zostac-powolany-do-czynnej-sluzby-wojskowej/
Jeśli ktoś jeszcze nie widział, a jest zainteresowany sprawą, to zachęcam do przeczytania.
@beeeitch: złożysz?
Spytałem o to Panią przez telefon i powiedziała, że musi być wystawiony papierek o wyłączeniu z ćwiczeń i wtedy nie będę ich musiał odbywać. Ale jak napisałem, nie widziałem na to podstawy prawnej, tylko
Idź, zobacz czegoś może ciekawego się nauczysz. Strzelanie, obycie z bronią. Poznasz nowych ludzi.
źródło: comment_1669796346ANTCerMYgXxKtcJtZe6Lj5.jpg
Pobierzpopulacja niezameldowanych obywateli zwiększa się ( ͡~ ͜ʖ ͡°)