Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 194
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarcelFerry: po co miałbym wrzucać takiego fake XD czemu on by służył xD
W zdjęciu w poście masz podstawę prawną wezwania, w ustawie jest napisane, że każdy po komisji wojskowej jest "rezerwista pasywnym" czy jakoś tak, a każdy rezerwista może zostać powołany na obowiązkowe ćwiczenia. I to właśnie się dzieje
  • Odpowiedz
Bedzie kocówa. Co by niw bylo dostaniesz kase taka jak zarabiasz w firmie. W sumie jak ktoś gnije w korporacji to fajna przygoda zycia pobawic sie w indian, ale ogólnie rewelacji nie oczekuj. Spedzilem w monie 10lat na szkoleniu i nie polecam szczerze.
  • Odpowiedz
@beeeitch: To o pracowniku kluczowym obowiązywało w starej ustawie jako "reklamowanie".
W obecnej ustawie nie ma już tego.
Jesteś w stanie znaleźć jakąś obowiązująca podstawę prawną?

Mały shameless plug - kilka dni temu zrobiłem amatorską analizę ustawy i zawarłem tam trochę informacji: https://www.wykop.pl/link/6916389/czy-wiesz-ze-mozesz-zostac-powolany-do-czynnej-sluzby-wojskowej/

Jeśli ktoś jeszcze nie widział, a jest zainteresowany sprawą, to zachęcam do przeczytania.
  • Odpowiedz
@59b862cef4: nie szukałem podstawy prawnej, o czymś takim powiedział mi kierownik, bo jakoś parę lat temu dostał powołanie na ćwiczenia i był w kadrach po urlop, a wtedy mu powiedzieli, że w zakładach zbrojeniowych są wyłączenia.

Spytałem o to Panią przez telefon i powiedziała, że musi być wystawiony papierek o wyłączeniu z ćwiczeń i wtedy nie będę ich musiał odbywać. Ale jak napisałem, nie widziałem na to podstawy prawnej, tylko
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@beeeitch: takie są stawki za udział w ćwiczeniach np. wojsk obrony terytorialnej, szeregowy 129 zł obecnie. Dodatkowo powinieneś dostać od pracodawcy odprawę w wysokości 2 tygodniowego wynagrodzenia za urlop. Plus rekompensate jeśli w pracy zarabiasz więcej niż oni chcieli by Ci płacić

Idź, zobacz czegoś może ciekawego się nauczysz. Strzelanie, obycie z bronią. Poznasz nowych ludzi.
michal-zalewski - @beeeitch: takie są stawki za udział w ćwiczeniach np. wojsk obrony...

źródło: comment_1669796346ANTCerMYgXxKtcJtZe6Lj5.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@michal-zalewski: jak będę chciał postrzelać, to pójdę na strzelnicę, jak będę chciał poznać nowych ludzi, to pójdę do baru, albo na boisko PŁ. Nikt nie musi mnie uszczęśliwiać na siłę ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz