Wpis z mikrobloga

@ChwilowaPomaranczka: możesz zamrozić ale po co? zamrazasz jak chcesz na dłuższy czasz.... jak planujesz zjeść jutro możesz delikatnie je podgrzać np. w mikrofali i robią się miękkie/ciepłe...ewentualnie w piekarniku (najlepsza opcja)
@ChwilowaPomaranczka: Tak, pieczywo można mrozić i rozmrażać bez problemu. Żeby rozmrozić połóż na kilka minut na blacie i się rozmrożą i będą jak świeże (o ile już nie zgumiały, wtedy będą zgumiałe). Lub w mikrofalówce na około 20 sekund. Lub na grzejniku na chwilę (ale nie za długo żeby nie wyschły).
@chatka: te z efektem gumy są z najgorszego sortu... nawet te z biedry tego nie mają (ja kupuję kajzerki), zwyczajnie robią się czerstwe/twarde.... Gumowe chleby jadłem i zazwyczaj są napompowane bez smaku... a leżeć mogą tydzień i dalej guma