Ostatnio jak wrzuciłem jagodziankę z Dinette za 18zł, to się zaczął tradycyjny lament, że kiedyś to się jagodzianki kupowało po 2zł, a teraz #!$%@? 18, albo nawet 30 w Gigi. No to poszedłem dziś do zwykłej piekarni (Dobry Chleb) i widząc Jagodziankę przypominającą tę z lat 90' od razu ją zamówiłem. Cena 4zł.
Proszę bardzo, tak wygląda taki wypiek za 4 ziko, wspaniały, prawda? Na #!$%@? płacić 18zł jakiejś kraftowej piekarni dla hipsterów? Druga fota w komentarzu.
@Iudex: Sprawdź drożdżówki w gruzińskich piekarniach, nie są może aż tak tanie jak w tej Twojej piekarni, ale za to smakują jak dawniej, i mają sporo wsadu owocowego.
@Iudex: po tysiąckroć wolę taką bułe ze zdjęcia za 4 zł niż lepszą za 18. Tu nie ma porównania nawet. Nie istnieje jagodzianka, która jakościowo uzasadniłaby wg. mnie cenę 18 zł.
Tylko dalej ta za 18 zeta wygląda równie dobrze jak ta za 30 więc po cholerę dawać te 30 w GiGi?
@Darth_Gohan: wyglądać to se może, ważne jak smakuje. W Gigi mają zajebiste ciasto i używają jakościowych składników. Nie wiem jak jest w Dinette, ale znając ich to pewnie gdzieś idą na skróty. W Chlebotece też mają za 19 zł jagodzianki i są smaczne, ale ich ciasto i kruszonka mi mniej
@Iudex: dla normalnego człowieka rzeczy oczywiste, dla przegrywa coś niepojętego że można z przyjemnością zapłacić za coś droższego. Potem na Tłusty czwartek prześcigają się kto zjadł więcej pączków za 50gr z biedry. Tłumaczyć takiemu plebsowi co leci caly tydzień na mrożonkach z biedry ile kosztuje normalne jedzenie mija się z celem.
@pekak: No tak Dinette knajpa która idzie na skróty xD
No dowal jeszcze, że w GiGi są ręcznie robione co sprawia, że są lepsze xD
Ja rozumiem, że komuś coś może inaczej smakować, ale powiedz mi co niby mają mieć różnego w kruszonce?
Dla mnie GiGi ma jakość, ale jednocześnie kosi frajerów bo są w stanie tyle dać. Dla mnie różnica między Chleboteką, a GiGi w wypadku wielu ich produktów nie
@Rad-X: no to już kwestia życiowych priorytetów. Skoro mi smakuje i mnie stać, to czemu miałbym iść na kompromisy i kupować coś tańszego, co moim zdaniem nie jest aż takie smaczne?
@Iudex: w dalszym ciągu 18 zł to jakaś kpina. Od wielkiego dzownu za 10 kupuje przepyszne jagodzianki z bitą śmietaną na pereca (spychała) a i to uważam za rozbój w biały dzień, bo w 3 lata podrożały o 100%.
Proszę bardzo, tak wygląda taki wypiek za 4 ziko, wspaniały, prawda? Na #!$%@? płacić 18zł jakiejś kraftowej piekarni dla hipsterów? Druga fota w komentarzu.
#wroclaw #jedzenie71
@kolej_na_drony: Ba, można nawet otworzyć swoją piekarnię i codziennie wypiekać dziesiątki pysznych jagodzianek!
A dobre bułki słodkie to ostatnio niestety jest po te 7 złoty za najtańszą czyli z budyniem czy tam serem.
@Darth_Gohan: wyglądać to se może, ważne jak smakuje. W Gigi mają zajebiste ciasto i używają jakościowych składników. Nie wiem jak jest w Dinette, ale znając ich to pewnie gdzieś idą na skróty. W Chlebotece też mają za 19 zł jagodzianki i są smaczne, ale ich ciasto i kruszonka mi mniej
Tłumaczyć takiemu plebsowi co leci caly tydzień na mrożonkach z biedry ile kosztuje normalne jedzenie mija się z celem.
No dowal jeszcze, że w GiGi są ręcznie robione co sprawia, że są lepsze xD
Ja rozumiem, że komuś coś może inaczej smakować, ale powiedz mi co niby mają mieć różnego w kruszonce?
Dla mnie GiGi ma jakość, ale jednocześnie kosi frajerów bo są w stanie tyle dać. Dla mnie różnica między Chleboteką, a GiGi w wypadku wielu ich produktów nie
#!$%@? craftowa drożdzówka xD Masło z byka używają
@Darth_Gohan: no to dla ciebie. Ja napisałem, że mi bardziej smakuje w Gigi i moim zdaniem mają lepsze ciasto.
@Darth_Gohan: Nie wiem, nie jeżdżę na to zadupie xD
@Wolowinka: Well... xD No ja nie.
@pekak: Wtf, gdzie Dinette