Wpis z mikrobloga

@qew12: Takie kluski to tylko ze śmietaną, uwielbiam, im więcej śmietany, tym lepiej. Jak podgrzewasz takie kluski np na patelni, do stanu aż są ciepłe i dopiero dajesz śmietanę. Mieszasz razem grzejąc nadal, aż śmietanę dobrze zetnie, ale nie na tyle by zeschła się całkiem. Polecam, moment kiedy śmietana jest idealna i smakuje idealnie do wyczucia. Raz za bardzo ją wygrzejesz, raz za mało, zrobisz 2-3 razy i będziesz wiedział, przyprawy
  • Odpowiedz
@qew12: Może być, po prostu ja często zamiast soli, kucharkiem posypuję.No pomidory ze śmietaną czy kluski ze śmietaną to już nawet ja solą posypuję;) Ja mam takie udziwnienia czasami że np bigos czy jajecznicę keczupem jeszcze polewam :)
  • Odpowiedz