rozowa13
rozowa13
- 3
Takie tam #heheszki #gotujzwykopem #logikarozowychpaskow
MasterOfChaos
MasterOfChaos
- 1
@kyaroru: wiele awantur zajęło mi wytłumaczenie, że jeśli na dżemie jest pleśń to nie nadaje się do jedzenia, nawet jak zbiorą górną warstwę xD to samo z pleśnią na pomidorach albo innych warzywach, ale w końcu przyjęli do wiadomości, że pleśń = kosz i nie ma wykrajania
MasterOfChaos
MasterOfChaos
- 1
@aysche: Właśnie, że nitki pleśni bardzo łatwo przenikają przez miękkie produkty i nawet jeśli nie widzimy już pleśni, mogła się przedostać dalej. Tak będzie ze wszystkim co jest miękkie i ma dużo wody. Jedynie dżemy, które mają naprawdę dużo cukru mogą się uchronić przed całkowitym przeniknięciem pleśni. Z tego co pamiętam to niektóre rzeczy można jeść po odkrojeniu, chyba twarde sery, chleb, jeśli pleśń jest tylko w jednym miejscu. Po mikrobiologii