Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +53
W ogóle fascynuje mnie istnienie osób co kochają Marvela i star wars.
Tych ludzi się powinno od społeczeństwa normalnego odseparować.
To nie są normalni ludzie. Normalny dorosły nie idzie oglądać filmu o tej samej treści po raz tysięczny i mówi wow ale super.
Ciągle to samo - jest bohater, drama a potem znów dobro zwyciężyło xD
To są jakieś uposie po prostu a nie ludzie. Jedyne do kogo to może przemawiać to
Tych ludzi się powinno od społeczeństwa normalnego odseparować.
To nie są normalni ludzie. Normalny dorosły nie idzie oglądać filmu o tej samej treści po raz tysięczny i mówi wow ale super.
Ciągle to samo - jest bohater, drama a potem znów dobro zwyciężyło xD
To są jakieś uposie po prostu a nie ludzie. Jedyne do kogo to może przemawiać to
KingaM +11
Serio, #orange? Przecież to święto ma głębokie znaczenie religijne dla wielu osób, a Wy postanowiliście robić z tego jaja dosłownie i w przenośni. To jest jakieś kurwskie lekceważenie wolności religijnej i świętości tradycji. Co będzie następne? Cyfrowe noszenie palm w Wielki Tydzień? Albo cyfrowe chodzenie na msze? Może e-palenie ziółka przez rastuchów które przecież jest ich sakramentem albo darmowe gigabajtu z okazji obalenia reżimu.
Ja wiem, że to tylko zabawa
Ja wiem, że to tylko zabawa
Jako, że ceny sushi w suszarniach to jawna kpina, a sushi uwielbiam, to nauczyłem się robić je sam :)
Jak Wam się podoba Mirki i Mirabelki? :)
dobra tak z pamieci na szybko wybacz ale siedze na kiblu
1. pierwsza kwestia to ryz, kup krotko ziarnisty, te do sushi sa specjalnie pod tym wzgledem wyselekcjonowane i nie bralbym sie za inny ryz dopoki nie nabierzesz wprawy. Ja obecnie robie z hinduskim dlugoziarnistym i klei sie o wiele gorzej.
2. jak juz masz ryz do sushi to kup sobie jeszcze cukier, sol i ocet ryzowy (moze byc inny
Wrzucasz wszystko do garnuszka i gotujesz, proporcje wedle uznania czyli jak ci smakuje bardziej slony,slodki itd., zalewasz mieso/warzywa jak zrobi sie karmelowata konsystencja.
@Sox-in-the-Box: jak recznie robizsz nigiri bez bledow to ja szanuje cie jeszcze mocniej
@botpoziomu
Dokładnie, nigiri wbrew pozorom są trudniejsze do zrobienia ;)
Zrobić dobre nigiri to sztuka, bo musi być na tyle zwarte żeby się nie rozpadło, ale jednocześnie puszyste żeby nie było klucha w buzi.
Najprostszy test to ulepione nigiri przerwać w pół i złączyć ponownie, jeżeli