Wpis z mikrobloga

Dobre rady mile widziane


@mielonkazdzika:
zawsze płucz tyłek przed analem
zdaj wcześnie prawko
idź na studia z pożytecznym i potrzebnym zawodem
nie bądź w play
nigdy nie wynajmuj pokoju z właścicielem żyjącym w domu

to zgrubsza tyle rad ode mnie
  • Odpowiedz
@moods: @kitanop: rok temo mialem w workach to mi polecili zeby w sloikach brac :p
Zobacze jak wyjdzie i wyrobie sobie opinie. Grunt ze jest kiszona a nie kwaszona.
Polskie sklepy staram sie omijac, za czesto widzialem produkty zostawione przed lodowkami, czekajace na swoja kolej. Jak tak robia przed oczami klientow, to strach pomyslec co robia na zapleczu.
  • Odpowiedz
Jak to na raty?


@clas: podziele skladniki, i i tak to ugotuje. 3 male identyczne bigosy.

@mielonkazdzika: łooo Panie. Przynajmniej będziesz wiedział kto tak spierd***ił. Do jednego gara to wszytko! A jeszcze jakbyś miał wolnowar to już mega!
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: Dwa razy naciąłem się na kapustę w słoikach. W worku kupuje z jak najdłuższym terminem i za każdym razem jest chrupiąca i smaczna. Co do sklepów to fakt ale wystarczy wiedzieć, w którym są najczęściej dostawy. Ja akurat odwiedzam czasem takie gdzie dwa razy w tygodniu jest kolejka ludzi przed sklepem bo nowa dostawa mięsa i wędlin więc raczej nic za długo nie poleży. No i potem grochówka na wędzonych
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: moja mama robi bigos następująco: kapusta tylko kiszona, pieczona/gotowana karkówka (płyn spod karkówki idzie do gara), boczek wędzony, dużo grzybów, dużo pieprzu, liście laurowe, ziele angielskie, trochę kminku, suszone śliwki.
Mame nie daje cebuli, przecieru, wina, świeżej kapusty, kiełbasy. Taki bigos bardzo mi smakuje, na takim się wychowałam. Ale każdy robi inaczej.
  • Odpowiedz
łooo Panie. Przynajmniej będziesz wiedział kto tak spierd***ił. Do jednego gara to wszytko! A jeszcze jakbyś miał wolnowar to już mega!


@clas: najwiekszy mam 8L :/
Wolnowar mam, ale naszczescie tez mam szybkowar (tez 8L) i to wnim bede robil.
  • Odpowiedz