Wpis z mikrobloga

@mielonkazdzika: Być może będzie. Nie przeczę, ale cały urok bigosu to dobrej jakości składniki. Swojskie, wędzone, domowe. Komuniści nauczyli nas robić z tego tanią potrawę dla plebsu (sprzątanie lodówki). O ile zdarza mi się gotować z resztek to do bigosu staram się podejść ambitnie.

Widzę ze masz grzyby i to już jest dobre, zastanawiałbym się czy nie ma szansy na lepsze wędliny i mięso tam gdzie teraz przebywasz.
@mielonkazdzika lukullus robił fajną myśliwską, ale ostatnio jak widziałem to skład był inny i zmiana na gorsze.

Bacówka ma bardzo dobrą Wsiową, dobrze wchodzi nawet na kanapkach. Druga po niej swoja z Rajbrotu.

"Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, cukier. Do wyprodukowania 100 g gotowego wyrobu wykorzystano 125 g mięsa."

Choć do gotowania to aż trochę jej żal :)