@miazgatron: Sprawdź zatem mój przepis. Z użyciem mikrofali zrobienie nie powinno zająć więcej niż 5-8min. Jest szansa, że zostanie ci chociaż pół paczki chipsów do sosu ;)
A poza tym nachos można kupić np. w takiej torbie (co zazwyczaj robię). Niemal pól kilo nachos, nawet na gastrofazie nie op$#!@$%isz w 20 min :D btw. te z fotki są najlepsze jakie jadłem.
Niektórzy tutaj są chyba ubezwłasnowolnieni:/ Jak wam przeszkadza wysoka kaloryczność to nie jedzcie. Wyobraźcie sobie że są ludzie którzy ze swoją wagą nie mają problemu i z ochotą skonsumują oryginalną wersję tego produktu, a nie okrojoną. Dzisiejsi ludzie zapomnieli że są rzeczy nie dla wszystkich. Być może właśnie ten sos jest taki.
to na końcu to coś w stylu "sposób żeby golonka w piwie z surówką nie była tak niesamowitą bombą kaloryczną: zamiast golonki i piwa użyj po prostu więcej surówki" :D
Przeszedłem wreszcie na dietę. Wchodzę na fejsa a tam promocje w KFC i Burger King. Kumpel przynosi kupony z Maka i pyta czy chcę. Pizzahut zaczęła festiwal pizzy. W sklepie obok promocje tylko na słodycze. Wchodzę na wykop i jeszcze na dokładkę dip serowy.
Jeśli chodzi o punkt w którym autor pisze żeby nie sypać mielonej papryki na rozgrzany olej to radzę bezwzględnie się zastosować - gaz pieprzowy w domu to nic przyjemnego.
Coby łatwiej rozpuścić serki topione można to zrobić w setce ciepłego rosołu , można też dodać pięćdziesiątkę wódki co da podobny efekt i ciekawy smak.
@MichaS_LwK: Oj coś waści kombinujesz. Miałem jakiś czas temu dodać swój autorski przepis, który jest o wiele prostszy i jeszcze szybszy. Zatem wrzucę tu w komentarzu.
Składniki:
- 2 serki topione hochland 100g (takie prostokątne), czyli razem 200g. Najlepiej śmietankowe. Mogą też być o smaku emmentaler albo paprykowy (można dać jeden taki, a drugi owaki, ale nie polecam z szynką ani z pieczarkami - grudki tych dodatków psują konsystencję sosu)
widzę że w dzisiejszych czasach już nie da się przyrządzić nic bez glutaminianu. Po co zużywać takie cudowne przyprawy jak 'ziarno smaku' (lol) - czysty glutaminian sodu można kupić w azjatyckim sklepie. Smacznego.
Komentarze (65)
najlepsze
zanim bym zrobił sos, to chipsy już byłyby zjedzone...
A poza tym nachos można kupić np. w takiej torbie (co zazwyczaj robię). Niemal pól kilo nachos, nawet na gastrofazie nie op$#!@$%isz w 20 min :D btw. te z fotki są najlepsze jakie jadłem.
k$!$a!
Składniki:
- 2 serki topione hochland 100g (takie prostokątne), czyli razem 200g. Najlepiej śmietankowe. Mogą też być o smaku emmentaler albo paprykowy (można dać jeden taki, a drugi owaki, ale nie polecam z szynką ani z pieczarkami - grudki tych dodatków psują konsystencję sosu)
-
Roztopi! W czym to masło ma się rozpuścić? W oleju?
topnienie ≠ rozpuszczanie
Pyszniasty dip. Od siebie dodałabym papryczki jalapeño!