Oburzające wyniki badań nad zdrową żywnością.
Pewien angielski uczony wziął ostatnio na tapetę zdrową żywność. Stan zdrowia jej konsumentów zestawił ze stanem konsumentów żywności konwencjonalnej i... nie znalazł żadnych różnic.
triox z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 71
Komentarze (71)
najlepsze
Tak naprawdę mam gdzieś to co jacyś naukowcy mówią o zdrowej żywności, ekologii, efekcie cieplarnianym. Połowa tych informacji to bzdury/spam/pranie mózgów/p*** kotka za pomocą młotka (niepotrzebne skreślić).
A zresztą - na coś do cholery wypadałoby umrzeć, nieprawdaż?
2) Harakiri jest makabrycznie bolesne - na dodatek wcale nie gwarantuje szybkiej śmierci
3) Raczej nie wsadzą Cię do bolidu jak będziesz miał więcej niż 40/50 lat - a może są tacy, którzy chcieliby pożyć dłużej
4) Orgazm - no to już coś, ale myślisz, że kiedy się ma 70 lat to człowiekowi seks w głowie? (raczej tylko wyjątkom). Pewnie nawet nie mógłbyś... No tego...
ekologiczne torby foliowe od nieekologicznych różnią się napisem
Nieekologiczne (czyli najczęściej polietylenowe i polipropylenowe) bardzo łatwo się przetwarza do regranulatu i produkuje z nich znowu torebki itp. W najgorszym razie można spalić bez wytworzenia wielu innych produktów spalania niż CO2 i H2O.
Ekologicznych się nie przetwarza, więc jak ją wyrzucisz na śmieci to grom wie jaki będzie miała obieg w środowisku. Spalanie jest wysoko nie wskazane bo wytwarza się sporo toksycznych związków.
Te "nieekologiczne" są bardziej ekologiczne od "ekologicznych"
Np. na zachodzie woda w kranie jest dokładnie tak samo czysta i zdrowa jak woda butelkowana, a jak jest u nas każdy widzi - woda w kranie to ściek. Więc nie zdziwiłbym się gdyby nawożona i opryskiwana chemią żywność w naszym kraju była naprawdę szkodliwa.
Zresztą - jest jeszcze coś takiego jak smak. I "wędliny" rozpychane wstrzykiwaną słoną wodą smakują jak smakują.
http://www.youtube.com/watch?v=QclJEoSJfq4#t=6s
http://www.youtube.com/watch?v=_YiDt1aql9s#t=2m55s
Jakiś czas temu słyszałem fajny komentarz odnośnie różnicy między sztucznymi a naturalnymi składnikami żywności:
"E202? Przynajmniej wiem co to jest. Jeśli coś ma napis użyto naturalnych konserwantów to znaczy że mogli tam wsadzić wszystko. Choćby wyciąg z krowiego gówna."
Co do szkodliwości migdałów (i ich aromatu) to sprawa jest dyskusyjna. Owszem można z tego zrobić niesamowicie silną truciznę, ale trzeba wiedzieć jak. Same w sobie (bez spożycia aktywatora) te pochodne
1. Te badania dotyczyly sie skladnikow odzywczych zywnosci ekologicznej i zwyklej, ktore oczywiscie sa do siebie zblizone, bo taka sama jest ilosc weglowodanow w cukrze "organic" i zwyklym. Zaleta zywnosci ekologicznej jest brak pestycydow, lepsze doznania smakowe i ekologiczna uprawa. Ale tego oczywiscie Wildstien nie napisze, bo wyszlo by ze plecie