@zxczxczxc: ale, kurczę, w składzie chinskich zupek (nawet takim szczegółowym, do znalezienia w internetach) nie ma słowa o azotanie potasu czy amonu. Ale i nie wszystko, co sie pali w ten sposób to musi być saletra z cukrem.
no w odróżnieniu od mąki to jak widać zupka chińska nie musi być rozpylona w powietrzu.
@Jarek_P: To co właśnie wrzuciłeś udowadnia tylko to co wcześniej napisał @kmlkmlkmln Test pokazany na filmie przeprowadzony jest właśnie dla mąki rozpylonej. Jeśli podpalisz mąkę która leży sobie spokojnie, jak wyżej prezentowana zupka, to nie uzyskasz kaboom. :)
Komentarze (23)
najlepsze
@Jarek_P: To co właśnie wrzuciłeś udowadnia tylko to co wcześniej napisał @kmlkmlkmln
Test pokazany na filmie przeprowadzony jest właśnie dla mąki rozpylonej. Jeśli podpalisz mąkę która leży sobie spokojnie, jak wyżej prezentowana zupka, to nie uzyskasz kaboom. :)
Smacznego ( ͡° ͜ʖ ͡°)