Aż przyjemnie się ogląda. U nas gesler na wizji #!$%@? cebuli, zaleje śmietaną i wmówi oglądającym januszom, że przepis prosto z Włoch. beka z kudłatego wieprza
He, miesiąc temu robiłem i właśnie z przepisu tego dziadka. Córcia powiedziała, że wyszło pyszne. Jest jeszcze inny włoski dziadek ale to już #foodpornhttps://youtu.be/BmnoGc1fxew
@kopszmercen: foodtube chciałeś napisać :-) Gościu nazywa się Gennaro Contaldo i jest "mentorem" sprzed lat Jamiego Olivera w kwestii kuchni włoskiej. Polecam filmy Gennaro, gościu zajebiście opowiada.
Do mojej Almy chodzi Robert Makłowicz, znany krakowski smakosz i krytyk kulinarny. Pan Makłowicz zawsze przychodzi do Almy w butach węgierskich marki Bata (pan Robert jest znanym miłośnikiem przyjaźni polski-madziarskiej), spodniach jedwabnych w kolorze jasnym, białej koszuli oraz uszytej w Budapeszcie na miarę marynarce koloru beż. Twarz jego wygolona wygląda jak księżyc w pełni lub młody cypisek, grzywa zaczesana jest do tyłu, a pan Robert - posiadający 150cm wzrostu przechadzając się po
Fajnie się ogląda człowieka który gotuje z pasją. Zastanawia mnie tylko po cholerę wlał olej na patelnie na której zaraz potem smażył policzki, skore te policzki puściły mu tłuszcz i narzekał, że jest za dużo tłuszczu.
a carbonara czasem nie była wymyślona przez żołnierzy z ich racji żywieniowych podczas odbijania Włoch podczas WW2, czy w takiej sytuacji też można mówić że to włoskie danie?
a carbonara czasem nie była wymyślona przez żołnierzy z ich racji żywieniowych podczas odbijania Włoch podczas WW2, czy w takiej sytuacji też można mówić że to włoskie danie?
@zoltarianie: Carbonara, przynajmniej pod tą nazwą, nie byla znana przed WW2, nie ma jej w książkach kucharskich. Oczywiscie ludzie jedli makaron z jajkiem i boczkiem od dawna ;) Zrobila się podobno popularna gdy podczas odbijania Włoch w 44 pod ręką byly włoskie makarony
@elguaje: Taaaa, już widzę jak amerykańscy żołnierze na froncie kroją w kosteczkę seler naciowy, marchew, cebulkę, wołowinkę, podlewają winkiem, doprawiają passatą pomidorową, przyprawiają rozmarynem i duszą godzinkę na małym ogniu. Do tego handmade pasta i można jeść. (⌐͡■͜ʖ͡■)
Komentarze (123)
najlepsze
U nas gesler na wizji #!$%@? cebuli, zaleje śmietaną i wmówi oglądającym januszom, że przepis prosto z Włoch. beka z kudłatego wieprza
@jeste---klaune: napisał "szefa kuchni" a nie "przekupkę" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jest jeszcze inny włoski dziadek ale to już #foodporn https://youtu.be/BmnoGc1fxew
thx
Makaron z serem.
xd
@zoltarianie: Carbonara, przynajmniej pod tą nazwą, nie byla znana przed WW2, nie ma jej w książkach kucharskich. Oczywiscie ludzie jedli makaron z jajkiem i boczkiem od dawna ;)
Zrobila się podobno popularna gdy podczas odbijania Włoch w 44 pod ręką byly włoskie makarony