Margaryna jest zdrowa, masło szkodzi?
O tym, jak producenci żywności i leków do spółki z lekarzami robią nam "margarynę" z mózgu.
piotrus_72 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 119
O tym, jak producenci żywności i leków do spółki z lekarzami robią nam "margarynę" z mózgu.
piotrus_72 z
Komentarze (119)
najlepsze
No i mamy teraz to coś na półkach w każdym sklepie. Swoją drogą słyszałem też że jeśli margaryna nie miałaby żadnych barwników, jak te sklepowe, ani "wstrzykiwanych" witamin, to była by półprzeźroczysta. Ale to już musi potwierdzić jakiś chemik, bo orłem z chemii nie byłem.
Ładnie kiedyś powiedziała to moja siostra w trakcie wizyty u rodzinki, jak suchy chleb zaczęła obkładać serkiem i jakimś tam pomidorem/inne warzywa,
- "A masła dziecko nie jesz?" ( na stole tylko jakaś margaryna)
-" Nie, masło to ja jem ;) "
Inna sprawa, że dzisiaj bardzo łatwo naciąć się na wyrób masłopodobny, ale wszystko idzie wyczuć w smaku.
Masłem
kupuj kupuj żryj lansuj się pracuj tylko pamiętaj kupuj i kupuj, nie musisz wszystkiego konsumować bylebyś kupował
takie jest prawdziwe przesłanie tego świata
Ciebie, Twoje zdrowie oni mają przecież gdzieś, to by było niedorzeczne gdyby ktoś naprawdę się tym przejmował, jednak pozory trzeba stworzyć
Wiesz ile zarabiaja przedstawiciele medyczni? Zastanow sie, jakim cudem firmom farmaceutycznym oplaci sie placic gruba kase przedstawicielom handlowym, za wciskanie lekow lekarzom?
Dobre masło poznasz po tym,
http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masla-oszukuja-konsumentow-223.html
Zresztą podobnie jest z pieczywem - nie tak prosto znaleźć coś co nie jest podróbką.
Spora część z E to substancje pochodzenia naturalnego - E powstało aby usystematyzować nazewnictwo dodatków.
Choć trzeba przyznać, że w pełni syntetyczne "E" są tańsze i przez to bardziej powszechne...
Mówisz chyba o innych
Koniecznie muszę dać go do przeczytania mojej rodzicielce.. Może sobie weźmie do serca te porady :)
Smacznego jajka ;)