@masakrator_lewakow: wszystko to nedzna podrobka i mowil o tym Chinczyk ktory otworzyl autentyczna restauracje w Warszawie z wybitnymi kucharzami sprowadzonymi z Chin.
Ludzie (w tym sznowani krytycy kulinarni) skarzyli sie ze dania smakuja dziwnie, albo ze nie maja tak intensywnego smaku, albo ze to nie jest prawdziwa kuchnia, bo oni znaja prawdziwa chinska kuchnie z budki z makaronem ktora prowadzi Witenamczyk i tam to tak nie smakowalo. Ruch przez to mieli
@Wafellini: Większość "azjatyckich knajp" w europie to nędza i podróbki. Drogie i rzadkie składniki zastępuje tańszymi np. imbir zamiast lengkuasu, przepisy modyfikuje się pod europejski gust, nie każdy Europejczyk zje np. kacze jajko lub kurzą nóżkę wiec daje sie zwykłego kurczaka. Wiele restauracji idzie też po najmniejszej linii oporu czyli bełtają sos sojowy z bambusem i kaczką i sprzedają to jako "china traditional mix" mino że w chinach nikt tak nie
Komentarze (107)
najlepsze
xD
Ludzie (w tym sznowani krytycy kulinarni) skarzyli sie ze dania smakuja dziwnie, albo ze nie maja tak intensywnego smaku, albo ze to nie jest prawdziwa kuchnia, bo oni znaja prawdziwa chinska kuchnie z budki z makaronem ktora prowadzi Witenamczyk i tam to tak nie smakowalo. Ruch przez to mieli
Wiele restauracji idzie też po najmniejszej linii oporu czyli bełtają sos sojowy z bambusem i kaczką i sprzedają to jako "china traditional mix" mino że w chinach nikt tak nie